Syysmyrsky katkoi puita ja sähköjä Auranmaalla

0
Lauantaina 7.10. kello 21.35 puu kaatui Koskella Maijankujan tuntumassa. Kuva: Simo Päivärinta

AURANMAA. Syysmyrsky katkoi lauantaina (7.10.23) puita ja sähköjä Auranmaalla. Eniten sähkökatkot piinasivat Marttilassa, jossa kello 17 aikoihin lauantaina oli Carunan tietojen mukaan sähköä vailla 194 taloutta. Samaan aikaan koko Lounais-Suomessa sähköt olivat poikki noin 5000 taloudelta.

Pelastuslaitoksella riitti lauantaina tehtäviä. Alkuillasta Aurassa, Koskella, Tarvasjoella ja Pöytyällä oli puolentoista tunnin sisällä yhteensä seitsemän vahingontorjuntatehtävää. Tarvasjoella esimerkiksi kello 17.11 puu kaatui suoraa Tiipiläntielle.

Lauantai-illan mittaan tuulenpuhurit alkoivat rauhoittua, mutta vielä kello 21.35 Koskella puu kaatui Maijankujan tuntumassa.

Sunnuntaiaamuna tuuli voimistui uudestaan, mutta ei enää aiheuttanut vahinkoa samassa määrin kuin lauantaina.