Auralaisessa ravintolakiinteistössä kuluu yöaikaan tolkuttomasti sähköä – Sähkömies on selvittänyt asiaa useaan otteeseen saamatta selvyyttä

0
Hullu Poni -ravintola toimii Auran keskustassa Auraamon naapurissa. Arkistokuva vuodelta 2022.

AURA. Kunnan omistaman ravintolakiinteistön vuokrasopimusta päivitettäessä ja käyttökustannuksia tarkasteltaessa on käynyt ilmi, että tilan sähkömenot ovat vastaavien paikkojen sähkökulutukseen verrattuna selvästi normaalia korkeammat. Kiinteistössä toimii ravintola Hullu Poni.

Poikkeuksellisen suuri kulutus on havaittavissa etenkin yöllä, kun tiloissa ei pitäisi kulua sähköä muihin laitteisiin kuin kylmiöihin. Asiaa on selvitetty useaan otteeseen sähkömiehen kanssa saamatta selvyyttä yöllisen sähkönkulutuksen aiheuttajasta.

Auran kunnanhallitus päätti kokouksessaan 6.11. jättää ravintolakiinteistön vuokrasopimuksen sähkönkulutuksen osalta auki, kunnes kulutuksen aiheuttaja saadaan selvitettyä ja lasku voidaan kohdistaa todellisen aiheuttamisperiaatteen mukaisesti. Ravintolakiinteistön uusi vuokra astuu voimaan 1.1.2024.