Auranmaan työttömyys pienessä kasvussa

0

AURANMAA. Työttömyys lähti lokakuussa hienoiseen kasvuun Varsinais-Suomessa. Auranmaan työttömyysaste kohosi kuukauden mittaan 6,6 prosentista 6,8 prosenttiin. Kuukauden aikana työttömyys lisääntyi hitusen Marttilassa ja Pöytyällä, kun taas Aurassa ja Oripäässä oli pientä laskua. Kosken työttömyysprosentti pysyi lokakuussa ennallaan.

Vuoden aikana Auranmaan työttömyysaste nousi 0,5 prosenttiyksiköllä. Vuosi sitten Auranmaan työvoimasta oli työttömänä 6,3 prosenttia, kun parhaillaan lukema on 6,8. Vuoden aikana työttömyys lisääntyi Aurassa ja Pöytyällä, kun muissa alueen kunnissa oli pikkiriikkistä laskua.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen julkaiseman Työllisyyskatsauksen mukaan työvoiman kysyntä on pudonnut maakunnassa viime vuoden lokakuusta lähes 40 prosenttia, mutta työttömyys noussut vasta vajaalla tuhannella hengellä. Valtakunnallisesti Varsinais-Suomen työttömyystilanne on edelleen varsin hyvä, koska työttömyysaste on 8,7 prosenttia, mikä on yhden prosenttiyksikön alempi kuin koko maassa keskimäärin.

Lokakuun viimeisenä päivänä avoimia työpaikkoja oli tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 3 800 kappaletta eli vähemmän (-44 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 15 800 kappaletta eli 36 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Auranmaan korkein työttömyysaste on edelleen Pöytyällä, jossa työttömänä on 7,7 prosenttia työvoimasta. Pienin prosentti on puolestaan Kosken 5,6 prosenttia.
Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste oli Turussa (11,5 %). Pienin työttömyysaste oli puolestaan Ruskolla (4,1 %).