Optimisti onnistuu

0

Tämän lehden yrittäjäteemasivut sisältävät juttuja yrittämisen moninaisuudesta. Yrittäminen on usein myös onnistumista. Menestyvä yrittäjä on yleensä se henkilö, joka ei näe pelkästään maalinsuulla seisovaa maalivahtia vaan nimenomaan maalivahdin jättämät aukot. Optimisti onnistuu, pessimisti ei edes näe mahdollisuuksia.

Yrittäjät korostavat usein, että yrittäminen vaatii pitkiä päiviä. Näin usein onkin, mutta huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, että harva yrittäjä vaihtaa vapaaehtoisesti palkkatyöhön. Itselleen työn tekeminen on motivoivaa. Yleensä on myöskin niin, että yrittäjä tekee työtä alalla, jonka kokee omakseen. Jos autoja pienestä saakka rassannut ihminen perustaa kouluttautumisen ja muutaman vuoden palkkatyön jälkeen autokorjaamon, motivaatio on varmasti kohdallaan.

Verotuksesta valittaminen on ymmärrettävää, mutta kevyttä verotusta enemmän yrittäjä kaipaa yhteiskunnalta vakautta ja toimivuutta. Toimivaa koulutusjärjestelmää ja muutenkin yhteiskuntaa, jonka ansiosta työntekijä voi keskittyä työhönsä ilman että tarvitsee murehtia vaikkapa lasten päivähoitoasioita tai iäkkään sukulaisen pärjäämistä.

Yrittämisen pitkäjänteisyys näkyy myös siinä, että parhaimmillaan yritys kulkee suvussa sukupolvelta toiselle. Pitkät yritystarinat ovat vaikuttavia, mutta tärkeää on myös se, että ennakkoluulottomat ihmiset perustavat yrityksiä aloille, joista ei vielä vähän aikaa sitten oltu kuultukaan.