Tontut valtaavat Pöytyän Reppuniemen museoalueen, johon valotaiteilija Antti Kulmala loihtii tunnelmavalaistuksen

0
Mirka Vallasvuo ja Anu Riikka Terho kannustavat etenkin perheiden pienimpiä ottamaan Reppuniemeen taskulamput, jotka helpottavat tonttujen löytämistä vanhojen rakennusten kätköistä.

PÖYTYÄ/Reppuniemi. Lauantaina Reppuniemen ulkomuseoalueella tutustutaan tonttujen touhuihin pöytyäläisen valotaiteilija Antti Kulmalan luomassa tunnelmavalaistuksessa.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuvat Mustanojan kyläyhdistyksen Mirka Vallasvuo ja Pöytyän kotiseutuyhdistyksen Anu Riikka Terho sekä muut yhdistysten jäsenet tuovat esille tonttuhahmoja.

Tonttuja katseltuaan voi mennä lämmittelemään viereiselle Kyntäjäntuvalle, missä pidetään joulumyyjäiset ja puffetti. Paikalle on lupautunut toistakymmentä myyjää. Tarjolla on ainakin luonnonkosmetiikkaa, leivonnaisia ja lastenvaatteita.

Käsistään kätevä Mirka Vallasvuo on loihtinut Kyntäjäntuvalle modernin tonttuteoksen, jossa ompelijatontut Keke ja Koko valmistavat Sirkka-tontulle sädehtivää pukua.

Joulupukki on luvannut saapua paikalle kello 17.30. Halukkaat voivat kuvauttaa itsensä pukin vierellä Kyntäjäntuvan eteisessä.

Reppuniemen tontut ja joulumyyjäiset lauantaina 25.11. kello 16–19 Reppuniemen ulkomuseoalueella sekä Kyntäjäntuvalla osoitteessa Turuntie 1047, Pöytyä.

Mirka Vallasvuon taideteos kertoo tonttupuvun valmistuksesta.
Mirka Vallasvuon taideteos kertoo tonttupuvun valmistuksesta.