Varhan kiinteistöpäätökset jännittävät Pöytyän kunnanjohtajaa – Jos rakennuksia jää vaille käyttöä, ne voivat päätyä myyntiin tai jopa purkuun

0
Varha kertonee vuoden 2024 alussa tai viimeistään keväällä, minkälaisen palveluverkon se tulee tarjoamaan. Kuvassa on Kyrön terveysasema.

PÖYTYÄ. Kunnanjohtaja Mika Joki kertoo odottavansa jännittynein mielin, mitä sote-kiinteistöjä hyvinvointialue Varha käyttää jatkossa ja mistä se luopuu. Varha voi ryhtyä purkamaan lakisääteisiä vuokrasopimuksia vuonna 2026, joka on merkitty sopimuksissa optiovuodeksi.

Joki arvelee Varhan kertovan tulevasta palveluverkostaan alkuvuodesta 2024 tai viimeistään keväällä.

Mikäli pöytyäläisiä sote-kiinteistöjä tyhjenee, kunnanjohtajalla ei ole ainakaan vielä ideoita niiden jatkokäyttöön.

Kyseiset kiinteistöt on suuniteltu terveydenhuollon tarpeisiin ja toisenlaisen toiminnan edellyttämät muutostyöt tulevat kalliiksi.

Joen mukaan on todennäköistä, että kunnat yrittävät myydä tyhjiksi jääviä sote-kiinteistöjään. Jos ostajaa ei ilmaannu eikä kiinteistöille keksitä järkevää jatkokäyttöä, niiden arvot on alaskirjattava.

Itä-Suomessa on purettu useita tyhjiksi jääneitä rakennuskokonaisuuksia ja Joki ennustaa ilmiön ulottuvan ennen pitkää heikkokuntoisimpiin Varsinais-Suomen sote-kiinteistöihin.