Timanttiristillä palkittu auralainen Kalevi Ali-Keskikylä on saanut ostamansa firmat kukoistamaan – Nyt konkariyrittäjä malttaa jo hidastaa tahtia

0
AVL:n arkistokuvassa Kalevi Ali-Keskikylä lisää puita kotinsa puuhellaan marraskuussa 2022.

AURA. Auralaiselle Kalevi Ali-Keskikylälle , 76, tuli viime vuonna täyteen 50 vuotta yrittäjyyttä ja siitä hyvästä hänelle annettiin nyt Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Yrittäjäristin timanttiristi.

Ali-Keskikylästä tuli yrittäjä 1972, kun hän ryhtyi pyörittämään kaverinsa kanssa auto- ja konekorjaamoa. Korjaamon myynnin jälkeen 1987 Ali-Keskikylä osti elintarviketukkuliike Kauppilan, kehitti sitäkin ja löysi jakelutukulle ostajan 2000-luvun alussa.

Seuraavat parikymmentä vuotta Ali-Keskikylä oli Matin Mainio -sinappimerkistä tunnetun Vaskion Mauste Oy:n ohjaksissa. Sen Ali-Keskikylä myi Marko Mäkilälle ja Minna Hirvelälle 2017.

Työ on tuottanut tulosta

Kalevi Ali-Keskikylän mielestä yrittäjäuran parhaita hetkiä ovat olleet ne, kun tunnollinen puurtaminen on kantanut hedelmää ja yrityksillä on alkanut mennä entistä paremmin.

Nykyiseen elämäntilanteeseensa hän sanoo olevansa tyytyväinen eikä mielessä pyöri uusia yritysostoja.

Aurassa, Huuskan alueella Ali-Keskikylä omistaa kiinteistön, jossa on kolme vuokralaista.

– Siinä piisaa töitä, että saan kaiken pysymään hyvässä kunnossa, hän kiteyttää.

Tunnustuksilla on merkitystä

Entäpä timanttiristi, panetko sen esille vai päätyykö tunnustus pöytälaatikkoon?

– Ei sitä viitsi kauheasti esitellä, mutta kyllä se varmaan toimiston seinälle tulee, yrittäjä vastaa.

Tunnustuksilla on Ali-Keskikylän mielestä iso merkitys. Ne piristävät ja kannustavat jatkamaan uurastusta. Aiemmin hänelle on myönnetty timanttiristit 30 vuoden sekä 40 vuoden yrittämisestä.