Aaltosen veljekset Joona ja Miika tarttuivat Auran Puutuotteen ohjaksiin – Yrityksen perustanut Ari Toivonen jatkaa työntekijänä

0
Miika ja Joona Aaltonen rakentavat Auran Puutuote Oy:n kalusteiden rungot yrityksen tiloissa Pikku-Lahdontiellä ja ne viimeistellään valmiiksi kokonaisuuksiksi asiakkaiden luona.

AURA. Miika, 19, ja Joona Aaltonen, 23, tuntevat Auran Puutuotteen perustaneen Ari Toivosen pitkän ajan takaa, mutta yrityskauppaan tarvittiin vielä Arin velipoikakin.

– Hän paljasti Arin suunnittelevan yrityksensä myymistä, Joona Aaltonen kertoo.

Alkutunnustelujen jälkeen neuvottelut etenivät nopeasti siihen pisteeseen, että kumpikin osapuoli totesi olevansa tyytyväinen ja kauppa lyötiin lukkoon.

Joona Aaltonen otti kantaakseen yrittäjän vastuut, samalla kun hän opiskelee ekonomiksi Åbo Akademissa. Pikkuveli Miika Aaltonen työskentelee täyspäiväisesti Auran Puutuotteen hallilla tai työkohteissa Ari Toivosen kanssa, joka lupautui jatkamaan perustamansa yrityksen työntekijänä.

Ikäisekseen Joona Aaltoselle on ehtinyt kertyä runsaasti yrittäjäkokemusta. Hän on luotsannut kohta kolme vuotta maalausliikettä, Väriaalto Oy:tä. Pensselin varteen nuorukainen ehtii nyt entistä harvemmin, mutta maalaustyöt tulevat silti jatkumaan ainakin kesäaikaan.

Tilauskirjassa riittää töitä

Päätoimialanaan Auran Puutuotteella on monenlaisten kiintokalusteiden valmistaminen.

– Teemme niitä esimerkiksi keittiöihin, eteisiin, kodinhoitohuoneisiin ja makuuhuoneisiin, Ari Toivonen luettelee.

Vaikka rakennusalalla on menossa hiljainen aika, Auran Puutuotteen tilauskirjassa on Aaltosten mukaan runsaasti töitä. Monet tämänhetkiset asiakkaat ovat käyttäneet yrityksen palveluja jo aiemmin ja olleet tyytyväisiä.

Haaveissa on oma halli

Aaltosten toiveena on, että ennen pitkää Auran Puutuotteella olisi oma halli vuokratilojen sijaan.

– Se on kuitenkin vasta kaukainen haave. Ensin on maksettava lainoja. Nyt keskitymme toimimaan tutulla Arin luomalla kaavalla, mutta toki uudistuksiakin on luvassa, Joona Aaltonen linjaa.

Ari Toivonen evästää kaksikkoa pysymään sinnikkäinä ja puurtamaan. Hänkin pitää tärkeänä jatkuvaa uudistumista.

Viimeisimmät kalustetrendit saapuvat Suomeen yleensä Keski-Euroopasta. Toivonen kannustaa Aaltosia käymään messuilla ja puuseppäpäivillä, jotta he pysyvät ajan hermolla. Lisäksi hän neuvoo kuuntelemaan herkällä korvalla esimerkiksi keittiöalan tukkujen edustajia.

Auran Puutyön tammikuussa 1999 perustanut Ari Toivonen (keskellä) on luvannut auttaa Joona ja Miika Aaltosta ainakin vuoden verran yrityksen pyörittämisessä.
Auran Puutyön tammikuussa 1999 perustanut Ari Toivonen (keskellä) on luvannut auttaa Joona ja Miika Aaltosta ainakin vuoden verran yrityksen pyörittämisessä.