Auran kouluun suunnitteilla lisää neliöitä

0
Auran koulun laajennusta kaavaillaan rakennuksen Aurajoen puoleiseen päätyyn.

AURA . Auran yhtenäiskouluun suunnitellaan laajennusta. Laajennus olisi neliöiltään suunnilleen saman kokoinen kuin nykyinen kivikoulu eli noin 900 neliötä. Laajennus tehtäisiin nykyisen koulurakennuksen kaksikerroksisen osan jatkeeksi Aurajoelle päin.

Laajennuksen tarvetta lisää se, että koululla podetaan tilan ahtautta. Kivikoulussa on nykyisin tilat vain kuvaamataidon opetukselle, sillä rakennus kärsii sisäilmaongelmista. Suurin osa rakennuksesta on tyhjillään.

–Todennäköisesti kivikoulu puretaan. Ei sitä ainakaan korjaamaan lähdetä, arvelee Auran tekninen johtaja Kari Tuohi.

Tekninen lautakunta on jo käsitellyt tarveselvitystä. Alkuvuonna se etenee kunnanhallitukseen, jolloin selviää, miten hanke etenee.

Tarveselvityksessä käydään läpi hankkeen tarpeellisuus, kuvataan tarvittavat tilat, tutkitaan tilantarvetta tyydyttävät vaihtoehdot ja arvioidaan eri ratkaisujen sopivuus toimitilaohjelmaan.

Tarveselvityksessä selvitetään myös tilojen käyttäjät, myös mahdolliset koulun ulkopuoliset käyttäjät. Selvitykseen kuuluu myös lapsivaikutusten ja ympäristövaikutusten arvioinnit. Tarveselvityksen jälkeen tehdään hankeselvitys. Tarveselvitys ei ole vielä julkinen.

Auran yhtenäiskoululla on selvitetty myös sisäilma-asioita tiilikoulun osassa, mutta ne selvitykset ovat vielä kesken.