Elinvoima syntyy ihmisistä

0

Koskella sijaitseva ravintola Kara on näillä näkymin lauantaina auki viimeistä kertaa. Moni suree perinteikkään ravintolan kohtaloa. Onko suruun syytä, se selviää myöhemmin, sillä kiinteistön omistaja etsii ravintolalle uutta yrittäjää. Sellainen saattaa hyvin löytyäkin. Vaikka ravintolan pitäminen ei ole Kosken kokoisella paikkakunnalla helppoa, ei se mahdotontakaan ole.

Koskelaiset ovat tunnettuja aktiivisuudestaan ja paikkakunnalla tapahtuu paljon. Yksi paha vika koskelaisissa kuitenkin on: koskelaisia on kovin vähän. Ensi vuonna kunnassa arvioidaan asuvan 2227 henkeä eli nelisenkymmentä vähemmän kuin kuluvana vuonna.

Kunta tarvitsisi kipeästi uusia asukkaita. Edellytykset asukasluvun kääntämiseksi nousuun ovat hyvät. Peruspalvelut ovat Koskella kohdallaan, kunnan kokoon nähden jopa hyvät. Kosken maine koulutusta arvostavana kuntana on sekin iso valtti nykyaikana, kun koulutuksesta huolehtiminen on kunnan tärkeimpiä tehtäviä. Kosken sijaintia voi pitää Turusta katsoen kaukaisena, mutta toisaalta se on kohtuullisen lähellä useampaakin keskusta.

Paikallisen yrityselämän elinvoimasta huolehtimiseen jokainen koskelainen voi vaikuttaa käyttämällä paikallisia palveluita. Kunnan väkilukuun ja sitä kautta elinvoimaan vaikuttaminen sen sijaan vaatii aktiivista markkinointia. Koskelaisten ei kannata pitää kynttiläänsä vakan alla, vaan kertoa suureen ääneen muillekin kotikuntansa erinomaisuudesta ja toivottaa tulijat tervetulleiksi.