Helyjä ja heinäseipäitä -joulupuoti muutti väljempiin tiloihin Yläneellä

0
Päivi Liinojan valmistamat puiset pikkutalot ovat tämän joulun suosikkeja.

PÖYTYÄ/Yläne. Helyjä ja Heinäseipäitä -joulupuodin asiakkaat pääsevät tänä vuonna sovittelemaan ostoksiaan pankkiholviin. Käsityöläisten puoti muutti Jumiasemalta entiseen pankkiin Haverintielle väljempien tilojen perässä.

–Nyt on tilaa, eikä tarvitse miettiä, pääsevätkö asiakkaat kulkemaan. Esineet saadaan paremmin näkyviin eikä tarvitse survoa, Maarit Ailio kiittelee.

Käsityöläisten Helyjä ja Heinäseipäitä -myyntinäyttely laajentui neljä vuotta sitten myös joulupuodiksi. Tänä vuonna on mukana yhteensä 12 käsityöläistä, joista useimmat jo entuudestaan asiakkaille tuttuja. Uusina mukaan ovat tulleet Katja Mahalin Onnenläntin lehmäaiheiset tuotteet ja Tarja Mäkiniityn peuran- ja hirvennahkatuotteet. Uutuuksia on toki myös useamman vuoden mukana olleilta tarjolla.

Ailion mukaan joulupuodin suosikkeja ovat muiden muassa puuseppä Päivi Liinojan somat pikkutalot. Omaa ilmaisuaan yksinkertaistaneen kortti- ja taidemaalarin omia suosikkeja ovat puolestaan valjasseppä Katri Peltosen kasviparkitusta nahasta muotoilemat joulukoristeet.

Ailio ihastelee myös Nupparin käsinpainettuja merinovillaisia neuleita, ja vauhtiin päästyään löytää puodista monenlaista muutakin ihanaa.

Helyjä ja heinäseipäitä -joulupuoti (Haverintie 5, Yläne) avoinna 23.12. asti arkisin 10–17, lauantaisin 9–15 ja sunnuntaisin 11–15.

Katri Peltosen valmistamissa nahkaisissa joulukoristeissa on aitoa joulutunnelmaa