Katso ohje: näin valat kynttilöitä suloisiin piparkakkumuotteihin

0

JOULUKALENTERI, LUUKKU 2. Itsetehdyt kynttilät ovat kiva jouluvieminen tai oman joulupöydän piristys. Kynttilöitä voi valmistaa joko valmiina ostettavasta steariini-parafiiniseoksesta tai sulattamalla vanhoja kynttilänpätkiä.

Hauskoja kynttilöitä saat, kun valat kynttilät vanhoihin piparkakkumuotteihin. Muista kuitenkin polttaa kynttilää palamattomalla alustalla ja huomioi, että kun kynttilä alkaa palaa loppuun, steariinia voi valua muotin alareunan lävitse.

Muista polttaa ”piparituikkuja” palamattomalla alustalla. Kuva: Jaana Pakarinen.

Tarvikkeet:

  • Steariini-parafiiniseosta tai vanhoja kynttilänpätkiä, joista sydänlanka irrotettu
  • Sydänlankaa, jossa valmiina metallipidike
  • Metallisia piparimuotteja
  • Peltipurkki massan sulattamista varten
  • Leivinpaperia

Ohje:

  1. Laita vettä kiehumaan kattilaan. Laita kynttilämassa tai vanhat kynttilänpätkät peltipurkkiin ja peltipurkki kiehuvaan veteen. Anna kynttilämassan sulaa nestemäiseksi vesihauteessa.
  2. Asettele piparimuotit uuninpellille leivinpaperin päälle ja jokaiseen piparimuottiin yksi pidikkeellinen sydänlanka.
  3. Kaada sulanutta kynttilämassaa piparimuottiin ja purista samalla piparimuottia tiukasti peltiin kiinni, ettei sula massa valu muotin alareunojen alitse. Jos massaa kuitenkin valuu, anna massan jähmettyä, jolloin valuneen massan saa helposti napsauteltua muotin ympäriltä irti. Anna kynttilän jähmettyä.
Teksti: Jaana Pakarinen, Kaarina-lehti/Kunnallislehti. 
Joulukalenterissa uusi juttu joulun odotukseen joka aamu 24.12.2023 asti. Joulukalenterin tuottavat yhteistyössä Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Salon Seudun Sanomat, Somero-lehti ja Uudenkaupungin Sanomat.