Liikenneturvallisuussuunnitelma osuu koskelaisen Rita Hämäläisen mielestä oikeaan: ”Kymppitien risteys on vaaranpaikoista pahin!”

0
Rita Hämäläinen asioi joulun alla Kosken Joulukaupassa. Häntä palveli Eeva Mäkynen-Nurmi. Molemmat naiset toteavat Koskentien ja kymppitien risteyksen vaaralliseksi paikaksi.

KOSKI. Koskella asuva Rita Hämäläinen on samaa mieltä kotikuntansa liikenneturvallisuussuunnitelman laatijoiden kanssa, että Koskentien ja kymppitien risteyksen turvallisuutta on kohennettava. Hämäläinen näkee työpaikaltaan kyseiseen risteykseen ja hänen arvionsa mukaan siinä sattuu vaaratilanteita päivittäin.

Vaikka Hämäläinen on ylittänyt valtatien lukemattomia kertoja, risteys jännittää häntä etenkin liukkailla keleillä. Vauhtia ei voi ottaa jättäytymällä renkaiden kiillottaman alueen ulkopuolelle, sillä valtatien varressa oleva bussipysäkki muodostaa tiettyyn kohtaan katveen.

Hämäläisen mielestä turvallisuutta parantaisivat kunnolliset kääntymiskaistat. Kosken muut vaaranpaikat eivät ole hänestä likikään yhtä pahoja kuin valtatien liittymä.

Tärkeäksi kehittämiskohteeksi Hämäläinen kokee myös pyörätien tekemisen Koskentien viereen, mielellään valtatien varrella olevalle bussipysäkille saakka.