Maaseutu- ja erävihreille pöytyäläinen puheenjohtaja – Johanna Kuusenoja haluaa maaseudun äänen kuuluviin vihreissä

0
Maaseutu- ja erävihreiden uusi puheenjohtaja, pöytyäläinen Johanna Kuusenoja haluaa yhdistää ihmiset, joiden sydän sykkii maaseudulle. Maaseudun palveluista hänelle itselleen yksi tärkeimmistä on toimiva netti, sillä Kuusenoja tekee etätöitä mainosalalla.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Pöytyäläinen vihreiden kunnallispoliitikko Johanna Kuusenoja on valittu Maaseutu- ja erävihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Vuoden kestävä kausi alkaa vuodenvaihteessa. Maaseutu- ja erävihreät on Vihreiden toiseksi suurin valtakunnallinen yhdistys.

–Maaseutu- ja erävihreät on porukka, joka haluaa yhdistää ihmiset, joiden sydän sykkii maaseudulle. Haluamme edesauttaa sitä, että ihmiset voivat valita asuinpaikkansa omien arvojensa mukaisesti. Maaseutu ja kaupungit ovat sidoksissa toisiinsa ja jatkossakin pitää olla mahdollista valita maaseutu asuinpaikaksi, Johanna Kuusenoja sanoo ja siteeraa väistyvää puheenjohtajaa Silja Kerästä, jonka mukaan yhdistyksen tavoitteena on tuoda vihreyttä maaseudulle ja maaseutua vihreisiin.

Uutta tulossa

Vihreitä pidetään kaupunkilaisten puolueena ja suurin osa äänestäjistä asuukin kaupungissa. Kuusenojan mukaan asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

–Maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelu Vihreissä ei ole todellisuutta. Esimerkiksi Maaseutu- ja erävihreissä on paljon maanviljelijöitä mukana, hän sanoo

ja muistuttaa, että maaseudulla tarvitaan edunvalvontaa paljossa muussakin kuin maanviljelyyn liittyvissä asioissa.

–Itse teen etätöitä Riihikoskella ja toimiva netti on minulle todella tärkeä asia, hän havainnollistaa.

Parhaillaan eletään aikaa, joka tuo maaseudulle paljon uusia, ympäristön kannalta myönteisiä muutoksia.

Pöytyälle suunnitellaan biokaasuvoimalaa ja aurinkovoimalahankkeita on vireillä niin Pöytyällä kuin muuallakin Auranmaalla.

–Cleantech tulee olemaan maaseudulla tärkeässä osassa, Kuusenoja uskoo ja iloitsee siitä, että ennakkoluulottomuus uusia luontoa säästäviä hankkeita kohtaan on lisääntymässä koko ajan ja koko maassa.

Aktiivisesti kantaa

Omiksi tavoitteikseen Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajana Johanna Kuusenoja nimeää jäsenistön kuulemisen aiempaa säännöllisemmin ja laajemmin. Luvassa on myös aktiivisesti kantaa ottava ja maaseudun näkemyksiä puolueen sisällä esiin tuova puheenjohtaja.

Vihreiden kannatus romahti edellisissä eduskuntavaaleissa eikä puheenjohtajavaihdos kaarinalaiseen Sofia Virtaan ole ainakaan vielä näkynyt puolueen kannatuslukemissa. Kuusenoja näkee, että esimerkiksi yrittäjyyden haasteita pitää puolueessa tuoda entistä enemmän esiin niin kuin uusi puheenjohtaja itsekin yrittäjätaustaisena on tehnytkin.