Marttilan joulunavauksessa luotettiin perinteisiin

0
Topias Hongisto, 4, suojautui joulupukilta turvallisen matkan ja turvallisen isoäidin, Eija Hongiston, suojiin. Pukille saatiin kuitenkin huikattua lahjatoive eli leluimuri. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

MARTTILA. Marttilan joulunavauksessa luotettiin tuttuihin ja turvallisiin perinteisiin. Tuovathan perinteet ihmisille mielenrauhaa ja turvallisen olon. Joulupuuro, glögi, hevosajelu, myyjäiset ja tuttu ja turvallinen punanuttu eli joulupukki riittivät mainiosti tuomaan ihmisille joulumieltä.

Topias Hongisto, 4, oli joulupukista samalla innoissaan ja kauhuissaan. Topias piti hieman normaalia pidemmän turvavälin pukkiin ja huikkasi juttunsa vähän kauempaa.

–Toivon lahjaksi leikki-imurin. Olen kova siivoamaan, Topias paljasti toimittajalle pukille kuiskatut sanat.

–Pukki oli hassu. En mää pelännyt sitä, Topias vannotti.

Topiaksen mamma, Eija Hongisto, piti joulunavausta mukavana.

–Täällä on perinteinen tunnelma ja elementit kohdallaan. Tänne oli kiva tulla lastenlasten kanssa.

Tommi Hiekkamäki seurasi pukin puuhia hieman etäämmältä ja nautiskeli Marttilan kirjaston pihan jouluisesta tunnelmasta.

–Seurailin tässä miten tuo pukki pärjää hommassansa. Ehkä uskallan paljastaa, että nutun alta löytyy poikani Ville, Hiekkamäki kertoi. Hiekkamäki on aattona itsekin kulkenut pukin kostuumissa jo 14 vuoden ajan.

–Mietin hieman, että olisikin tämä vuosi nyt sitten viimeinen. On sitä tullut tehtyä jo aika pitkään. Tosin siitä on tullut hyvä joulumieli itsellekin joka kerta. On pyritty myös siihen, ettei olisi kovin kiireinen aikataulu, vaikka aika monta paikkaa on parhaimmillaan käyty.
Tuomas Honkasalo