Opettaja Anu Havumäki perusti Kosken keskustaan parturi-kampaamon – ”Tavoitteena oli rakentaa inspiroiva tila”

0
Kampaamo Kylillä pyörii Anuliina Aallon, Hanna Mäkisen, Erja Nuotilan ja Anu Havumäen voimin.

KOSKI. Salon Kuusjoella asuva yrittäjä ja ammatillinen opettaja Anu Havumäki , 34, avasi hiljattain Kampaamo Kylillä -nimisen parturi-kampaamon Koskelle.

Paikkakunnan valintaan vaikutti se, että Kosken kunta on lämminhenkinen ja koskelaiset käyttävät oman keskustaajamansa palveluja. Hanke olisi saattanut jäädä toteutumatta, josseivät Hiussalonki Kruunussa työskennelleet Anuliina Aalto , Hanna Mäkinen ja Erja Nuotila olisi lähteneet mukaan Havumäen Kampaamo Kylillä -liikeideaan.

Nyt Kampaamo Kylillä työllistää koko nelikon.

Kokenut nelikko

Havumäki tuumaa saaneensa Aallosta, Mäkisestä ja Nuotilasta niin kokeneet kollegat, ettei hänen oma tietotaitonsa yllä kaikissa asioissa samalle tasolle. Opettajuus istuu Havumäessä niin tiukassa, että hän vannoo aktiivisen kouluttautumisen nimeen.

– Alalla on hyvät kouluttautumismahdollisuudet ja meillä käy ulkopuolisia asiantuntijoita nyt ja jatkossa, hän linjaa.

Kampaamo Kylillä tekee värjäyksiä, raidoituksia, leikkuita, permanentteja, kampauksia, meikkauksia, hiushoitoja sekä kulmien ja ripsien käsittelyjä.

Perjantaisin liikkeeseen voi astua ilman ajanvarausta, jos mielessä on noin puolen tunnin työ. Muina päivinä Kampaamo Kylillä palvelee pääsääntöisesti ajan varanneita asiakkaita.

Inspiroiva huoneisto

Ennen avajaisia Anu Havumäki uurasti puolisonsa ja tuttujen rakennusalan ammattilaisten kanssa vuokraamansa liikehuoneiston remonttitöissä.

Hänen tavoitteenaan oli luoda Kosken apteekin ja kirjaston väliin kampaamohuoneisto, joka tarjoaa tekijöille inspiraatiota, irrottaa ajatukset arjesta ja saa asiakkaat viihtymään.

– Joulukuun alussa pidetyissä avajaisissa jotkut sanoivat tuntevansa, kuin eivät edes olisi Koskella, Havumäki selittää ilahtuneena.