Työttömyys lähti kasvuun Aurassa, Oripäässä ja Pöytyällä

0

AURANMAA. Auranmaan alue on jakautunut työttömyystilastossa kahteen leiriin: viimeksi kuluneen vuoden aikana työttömyys on kasvanut Aurassa, Oripäässä ja Pöytyällä, mutta Koskella ja Marttilassa työttömien määrä on sen sijaan vähentynyt.

Reippaasti eniten kasvua on vuoden aikana ollut Pöytyällä, jossa työttömyysprosentti nousi vuoden aikana 7,2 prosentista 9,0 prosenttiin: työttömiä työnhakijoita on Pöytyällä nyt 335, kun vuosi sitten heitä oli 70 vähemmän.

Auran työttömyysaste puolestaan kohosi vuoden aikana 5,3 prosentista 6,1:een ja Oripään 7,6 prosentista 8,0:aan, ilmenee Varsinais-Suomen ely-keskuksen Työllisyyskatsauksesta.

Koskella ja Marttilassa työttömien määrä on sen sijaan vähentynyt. Kosken työttömyysprosentti putosi vuoden aikana 6,7 prosentista 5,7 prosenttiin ja Marttilan 6,8:sta 6,5:een.

Kosken 5,7 prosenttia on selvästi Auranmaan alhaisin työttömyysprosentti. Korkein on puolestaan Pöytyän 9,0.

Auranmaan alueella on parhaillaan 611 työtöntä työnhakijaa, kun heitä vuosi sitten oli 539. Peräti 63 prosenttia alueen työttömistä on miehiä, ja suunta on kasvamaan päin.

Kuluneen vuoden aikana työttömien miesten lukumäärä kasvoi 80 henkilöllä: vuosi sitten Auranmaan alueella oli 303 työtöntä miestä, kun määrä on nyt 383.

Työttömien naisten lukumäärä sen sijaan on vähentynyt vuoden aikana kahdeksalla henkilöllä. Heitä on nyt 228.

Suurinta miesten työttömyyden kasvu on ollut Pöytyällä: vuoden aikana työttömien miesten lukumäärä kasvoi 152 henkilöstä 204:ään.

Varsinais-Suomen ely-keskuksen Työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys onkin lisääntynyt varsinkin miesvaltaisilla aloilla: rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden joukossa työttömyys on lisääntynyt erityisen voimakkaasti.

Työttömyys on lisääntynyt jonkin verran lähes tulkoon kaikissa muissakin ammattiryhmissä. Ainoastaan toimisto- ja asiakaspalvelutyössä työttömyys on jonkin verran vähentynyt.

Koko Auranmaan alueen työttömyysaste on 7,6 prosenttia, mikä on maakunnan keskikastia. Varsinais-Suomen alhaisin työttömyysaste on Ruskon 4,1 prosenttia ja korkein Turun 11,8 prosenttia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste on 9,1 prosenttia ja koko maan 10,0 prosenttia.