Kannatatko poliittisia lakkoja? Mitä mieltä olet hallitusohjelmasta?

10

KYSELY. Palvelualojen ammattiliitto PAM, Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat ilmoittaneet laajoista lakoista vastalauseena hallitusohjelmalle. Helmikuun 1. päivään ajoitettu lakko näkyy myös Auranmaalla, sillä lakon piirissä ovat muun muassa ruokakaupat. Mitä mieltä sinä olet näistä poliittisista lakoista? Entä hallitusohjelmasta? Vastaa kyselyymme sunnuntaihin 28.1. mennessä. Halutessasi voit lyhyesti perustella vastauksiasi.

10 KOMMENTIT

 1. Kansa on valintansa tehnyt, valta ei kuulu ammattiliitoille.
  Valta kuuluu hallitukselle ja eduskunnalle.

 2. Tätä yhteiskuntaa on rakennettu yhteisvoimin ja asioista sopimalla lähes 80 v ja nyt melkein kaikki pitäisi hetkessä purkaa hallituksen ja työnantajien vaatimuksesta, suurin piirtein työntekijöiden mielipidettä kuulematta. Toisaalta johan muinoin roomalainen sananparsi sanoi: divide et impera (lat. hajoita ja hallitse), joten ei mitään uutta auringon alla. Ainakin minun mielestäni Suomen hallituksesta on tullut työnantajien kumileimasin.
  Vai miltä se mahtaisi tuntua, jos joku astuisi varpaillesi niin että luut rutisisivat ja potkaisisi toisen jalan sääreen niin että parahtaisit kivusta, jonka jälkeen sinun käskettäisiin marssia tahdissa muiden mukana? Siltähän se (ainakin minusta tutuisi) tämä nykyinen malli.

 3. Valtion tuet ovat muodostuneet itseisarvoksi joillekin, eihän näin ole ennenkään ollut. Töitä on pitänyt tehdä. Nyt voit marssia luukulle ja rahaa tulee. Onhan se erikoista ajattelua että naapurin pitää maksaa enemmän veroja että minun eläminen tulee maksettua?

 4. Hallitus ei edusta demokratiaa vaan vahvemman oikeutta.
  Demokratiaan kuuluu olennaisesti että ennen vaaleja pidetyistä puheistaan pidetään kiinni.
  Nykyinen hallitus pitäisi viedä äänestäjän(kuluttajan)suojaoikeuteen.

 5. Tämä on vaan minun ajatuksen ilman parempaa tietoa, mutta vastakkain asettelua on jo aivan liikaa. Suuruuden hulluus ja kateus on repinyt koko nyky yhteiskunnan. On sellaisia jotka uskovat kaikkeen mitä netissä sanotaan ja siellä on pääasiassa vain ne suurisuisemmat mistään mitään tietämättömät öykkärit, jotka eivät ole koskaan kuulleet sanaa empatia.
  Hallitus voisi ottaa käyttöön ostokortit aivan kuten sota-aikana. Kaikille perus kupongit näin vähätuloiset eivät kärsisi välillisistä veroista ja suurituloisilla olisi sen jälkeen mahdollisuus ostaa lisää kalliimmalla verolla . Polttoaine kuluissa otettaisi huomioon työ ja kauppa matkat.

 6. Suomessa työehdoista on vuosikymmenten aikana sovittu neuvottelemalla, näin tulisi jatkaa. Kansalaisten eriarvoisuutta ja vastakkainasettelua ei tulisi enää lisätä, vaan palata neuvottelupöytiin.

  • Kyllä saa ja myös voi vastata ilman kommenttia! Eli ruksi vastauksesi viiteen kysymykseen ja paina ”lähetä”. Jos et näe neljättä tai viidettä kysymystä lainkaan, niin ”skrollaa” alaspäin harmaalla pystypalkilla.

 7. Poliittiset lakot eivät sovi tässä laajuudessa. Suomessa on voimassaoleva työrauhaan velvoittava osapuolten välinen sopimus. Työehtosopimukseen liittyviä lakkoja ei hallitus ole kieltämässä. Suomessa on vaaleilla valittu eduskunta ja sen pohjalla koottu hallitus, jonka tehtävänä on mm valmistella lakiuudistukset ja hoitaa valtiontaloutta. Nyt ammattijärjestöt pyrkivät puuttumaan näihin asioihin.

Kommenttien lisääminen on estetty.