KyPS nappasi voiton salibandyn paikalliskamppailusta

0
Kyrön Palloseuran ja Pöytyän Urheilijoiden kohtaamisessa oli tiivis tunnelataus alusta lähtien ja katsomo oli täynnä kannustajia. Voiton taistosta nappasi mustavalkoisissa asuissa pelannut KyPS. Kuva: Hannu Tuominen

SALIBANDY. Kyrön Palloseuran ja Pöytyän Urheilijoiden välisessä salibandyn miesten 3. divisioonan ottelussa oli lauantaina pelissä myös Pöytyän sisäinen salibandyherruus, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen joulukuun alussa päättyi tasapeliin. Kisariihen lehterit tungokseen asti täyttänyt yleisö sai nähdä äärimmäisen kovaa ja tasaista taistelua, joka päättyi lopulta niukasti KyPSin voittoon lukemin 3–4.

PöU aloitti ottelun kovalla liikkeellä ja hallitsi kenttätapahtumia alkuhetkillä. Ottelun maalihanat avasi kuitenkin KyPS jo toisella minuutilla, kun Tommi Raatikainen hyödynsi pöytyäläisten pallonmenetyksen ja upotti rannelaukauksen maaliin. PöU:n painostus tuotti tasoituksen 1–1:een, kun Perttu Rantanen pöllytti maaliverkkoja. Kymmenen minuutin kohdalla kyröläisjoukkue siirtyi jälleen johtoon, kun Nestori Rantasalon vaarattoman oloinen toimitus livahti pöytyäläismaaliin. Tämän jälkeen erää edettiin tasaisesti.

Toisen erän alussa nähtiin salamamaalit, kun KyPS iski pallon verkkoon kahdesti 14 sekunnin sisään. Ensin Teemu Mämmelä ohjasi pelivälineen maalin edestä häkkiin ja hetkeä myöhemmin Raatikainen pujotteli taitavasti ohi PöU:n puolustuksen ja ujutti lukemat 1–4:ään. Onnistumisten jälkeen pelin hallinta siirtyi hetkeksi hienokseltaan kyröläisille, mutta erän kuluessa pöytyäläiset saivat pelin juonesta kiinni ja ryhtyivät tulittamaan laukauksia kohti KyPS-maalia. Maalivahti Tomi Nummelin kesti kuitenkin PöU:n vyörytyksen ja erätauolle siirryttiin KyPSin johtaessa kolmella maalilla.

Isäntäjoukkueena paikallispelissä toiminut PöU starttasi kamppailun kolmannen erän väkevästi, kun keltapaitainen ryhmä tempaisi kaksi maalia 33 sekunnin sisään. Rasmus Riikosen rannelaukaus upposi ensin verkon perukoille ja seuraavaksi kapteeni Henri Pensikkala huudatti pöytyäläiskannattajia kaventamalla numerot 3–4:ään. PöU sai kavennuksistaan energiaa ja joukkue loi painetta sekä vaarallisia tilanteita KyPSin maalille, kun kyröläisryhmä joutui turvautumaan lähinnä pitkiin avauksiin sekä vastahyökkäyksiin.

Ottelun tunnelataus oli kova alusta asti, mutta otteet pysyivät siisteinä, sillä koko pelissä tuomittiin ainoastaan yksi rangaistus, josta PöU pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla päätöserän loppuhetkillä. Sen aikana pöytyäläiset kolisuttelivat kertaalleen tolppia, mutta maalia ei kuitenkaan syntynyt. Ylivoiman jälkeen PöU haki vimmatusti tasoitusta loppuun asti, mutta uhrautuvaisesti puolustanut KyPS blokkasi laukauksen toisensa jälkeen ja pääsi loppusummerin soidessa juhlimaan paikallispelin voittoa.

Ottelun voittomaalin tehneelle Tommi Raatikaiselle paikallisvastustajan kaataminen maistui.

–Kahdessa ensimmäisessä erässä olimme mielestäni selvästi parempia ja kolmannen erän alussa oltiin vähän perässä, mutta sitten heräsimme ja se riitti voittoon. Meillä oli kova henki ja tahto voittaa, kentällä oli monenlaisia taistelupareja ja paljon tunnetta, mutta peli oli rehtiä ja siitä kiitos vastustajalle, kahdesti maaliverkkoja vinguttanut Raatikainen totesi.

3. divisioonan sarjataulukossa paikallisista joukkueista korkeimmalla sijalla on parhaillaan toisena majaileva Oripään Urheilijat. PöU hengittää oripääläisten niskaan kolmannella sijalla ja KyPS nousi voiton myötä 12 joukkueen lohkossa kahdeksanneksi, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kahdeksan ottelua.

Jere Hellsten