Pöytyän uusi slogan ammentaa ideansa tilasta ja vapaudesta

0
Pöytyän kunnan slogan ja visuaalinen ilme ovat uudistuneet. (Ruutukaappaus kunnan nettisivuilta.)

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta on uudistanut brändinsä ja kutsuu kuntalaisia ja paikallisia yrityksiä kertomaan, mitä kunnan uusi slogan ”Tilaa olla vapaa” heille merkitsee. Kuntalaiset ja yritykset voivat jakaa ajatuksiaan uudesta sloganista kunnan nettisivuilta löytyvän kyselyn kautta. Kysely on avoinna 31. tammikuuta asti. Vastaajien kesken kunta arpoo lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.

Brändin uudistuksen ytimessä on vapauden tunne, joka syntyy ympärillä olevasta tilasta, omasta rauhasta, mahdollisuuksista ja aktiivisesta yhteisöstä. ”Tilaa olla vapaa” -sloganilla on kaksoismerkitys, se viittaa sekä fyysiseen tilaan että henkiseen tilaan olla ihan millainen vain ja tilaan rakentaa omannäköistä arkea.

Brändiuudistuksessa Pöytyä on myös uudistanut visuaalista ilmettään. Tavoitteena on ollut löytää brändiin omintakeisuutta ja erottuvuutta kuntakentällä. Uudistunut konstailematon logo syntyi brändityöryhmän valitsemista Pöytyää kuvaavista ominaispiirteistä juureva, vahva ja valoisa.

Logon voimakas ja erottuva värimaailma saa innostuksensa Pöytyän luonnosta sekä vuoden- ja vuorokaudenajoista. Pääväreinä ovat violetti ja keltainen, lisäväreinä vihreä ja vaaleansininen.

Edellisen kerran kunnan visuaalista ilmettä uudistettiin vuonna 2009.

–Brändityö on panostus tulevaisuuteen. Se auttaa meitä näkymään yhtenäisenä monikanavaisesti ja pyrkii herättämään mielikuvia houkuttelevana asuin-, yritys- ja matkailukohteenakin, kunnan kehittämispäällikkö Annukka Tolkki pohtii kunnan tiedotteessa.

Brändityön ja visuaalisen ilmeen toteuttajana toimi turkulainen markkinointiviestintätoimisto Hansdotter. Prosessissa mukana oli Pöytyän kunnan brändityöryhmä, jossa kunnanjohtajan ja kehittämispäällikön lisäksi toimii paikallisia valtuutettuja ja yrittäjiä.

Uudistunut ilme näkyy jo kunnan nettisivuilla ja osana uuden ilmeen lanseerausta Pöytyä jakaa kunnan yhteensä yli 1 200 yhtenäiskoulujen ja lukion oppilaalle uudella Pöytyä-logolla varustetut heijastimet.

Ajatuksia kunnan uudesta sloganista pääsee kertomaan osoitteessa https://link.webropol.com/s/poytya.