Tyttö tummatukkainen tuli maailmaan vikkelästi – Vuoden ensimmäinen auranmaalaisvauva on vanhempiensa helmi

0
Vuoden ensimmäinen auranmaalaisvauva on marttilalainen. Kristel Vistin ja Juho Hakalan tyttövauva syntyi 2. tammikuuta.

MARTTILA. Auranmaan tämän vuoden ensimmäinen vauva syntyi paukkupakkasissa. Ei tokikaan ulos pakkaseen, vaan vielä uudenkarheassa Majakkasairaalassa tuiman pakkasen paukkuessa sairaalan ulkopuolella. Jos vauva olisi syntynyt laskettuna aikanaan, tasan viikkoa myöhemmin, syntymäpäivä olisi ollut huomattavasti leudompi.

Pakkasista uudella auranmaalaisella tuskin on vielä mielipidettä, mutta ympäristöään pieni tummatukkainen tyttö seuraa jo tarkkaavaisena ja katseen kiinnittyessä toimittajan kameraan pikkuruisille kasvoille nousee pohdiskeleva ilme. Tammikuun toisen päivän aamulla kello 7.16 aikaan marttilalaisperheeseen syntynyt vauva on äitinsä Kristel Vistin mukaan pääosin tyytyväinen. Toisaalta neiti osaa äitinsä mukaan myös ilmaista mielipiteensä.

Auranmaan tämän vuoden ensimmäinen vauva on ensimmäinen lapsi myös isälleen Juho Hakalalle . Äidille vauvanhoito on jo tuttua. Kuusivuotias Nea-isosisko on Kristelin mukaan ottanut pikkusisaren hyvin vastaan.

–Isosisko on jo ottanut vauvan syliinkin, vaikka aluksi epäröi, kun vauva on niin pieni ja eläväinen, Kristel kertoo.

Kaikkinensa vauva-arki on äidin mukaan lähtenyt hyvin pyörimään. Pientä masuvaivaa pienellä on ollut, mutta se kuuluu äidin mukaan asiaan. Öisin vauva herää parin tunnin välein ja saattaa toisinaan pitää äitiä tuttinaan, jos uni ei heti tule uudelleen.

–Isä on ottanut hyvän roolin, Kristel kiittelee puolisonsa aktiivisuutta vauvanhoidossa.

Vanhempainvapaiden säännöistä ja jakamisesta Kristel myöntää olevansa vielä ”pihalla”, mutta koska isä on yrittäjä, hän arvelee olevansa itse kotona vauvan ensimmäisen vuoden.

Vauvan nimestä perheessä on jo päätetty. Kutsumanimi on vielä salaisuus, mutta toistaiseksi vauvaa voi kutsua keskimmäisen nimensä mukaisesti Helmiksi.

–Minulla oli kaksi keskenmenoa ennen Helmiä. Nimi kuvastaa sitä, että hän on meidän helmi, Kristel kertoo.

Vatsassa ollessaan Helmi oli äitinsä mukaan tosi liikkuvainen.

–Hän lähti karkuun ultraa ja sydänäänten kuuntelua.

Vikkelä tyttö tuli myös maailmaan melko vauhdikkaasti. Supistukset alkoivat äidin mukaan keskiyöllä ja synnytysosastolla he ehtivät olla vain pari tuntia ennen tyttärensä syntymää. Syntymäpainoa Helmillä oli 3 370 grammaa ja pituutta 51 senttiä.

Kun äiti aikoo laskea Helmin sylistään kaukaloon kuvattavaksi, tytön kädet alkavat viuhtoa ja suu mutristuu. Kuvaukset eivät selvästikään pikkuista huvita, maito sen sijaan maistuisi.