V-S Yrittäjien vaalivaliokunta antoi Auran Yrittäjät ry:lle arvostetun tittelin

0
Marko Mäkilä ja Pertti Leppäkoski iloitsevat Auran Yrittäjien saamasta vuoden varsinaissuomalainen yrittäjäyhdistys -tittelistä. Se sisältää myös palkinnon, 500 euron toimintarahan.
Marko Mäkilä ja Pertti Leppäkoski iloitsevat Auran Yrittäjien saamasta vuoden varsinaissuomalainen yrittäjäyhdistys -tittelistä. Se sisältää myös palkinnon, 500 euron toimintarahan.

AURA. Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta valitsi Auran Yrittäjät ry:n vuoden 2023 varsinaissuomalaiseksi yrittäjäyhdistykseksi.

Vaalivaliokunta mainitsee perusteluissaan, että Auran Yrittäjien toiminnassa korostuu yhteistyö. Se ilmenee, kun paikallisyhdistys ja Auran kunta hoitavat yhteisvoimin edunvalvontaa ja järjestävät yrittäjäyhdistyksen jäsenille tapahtumia.

Vuonna 2023 Auran Yrittäjät solmi kunnan kanssa elinvoimalupauksen, jota edelsi huolellinen elinvoimaohjelmatyö. Lisäksi kuntaan perustettiin elinvoimatyöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Auran Yrittäjien puheenjohtaja. Kunnassa järjestetään säännöllisesti aamukahvitilaisuuksia, joissa yrittäjät pääsevät kohtaamaan ja vaihtamaan ajatuksia virkamiehien sekä päättäjien kanssa.

Vaalivaliokunta totesi Auran Yrittäjien olevan merkittävä paikallinen tekijä myös kunnan elinvoimaisuuden turvaajana. Yrittäjäyhdistys, kunta ja sidosryhmät järjestävät yhdessä Auran iltatorin, jouluvalokulkueen sekä muita näyttäviä yleisötapahtumia. Paikalliset jäsenyrittäjät saavat niissä näkyvyyttä ja hyvää mieltä, kun he ovat luomassa ympärilleen mukavaa meininkiä.

Valiokunta kiinnitti huomioita myös siihen, että Auran Yrittäjät viestii aktiivisesti hyödyntäen sosiaalista mediaa sekä yhteistyötä paikallismedian kanssa. Lisäksi se on yhteydessä jäsenyrittäjiinsä säännöllisesti uutiskirjeillä. Auran Yrittäjät julkaisee kerran vuodessa Yritteliäs Auranmaa -lehteä, mikä on iso ponnistus yhdistykselle.

Auran Yrittäjien hallitukseen kuuluvan Pertti Leppäkosken mukaan vireästä toiminnasta on kiittäminen ennen muuta Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilää, joka on ollut yhdistyksen ohjaksissa vuodesta 2021.