Yläneläiset toivovat Föli-bussien pysäkkiä kirkolle – Kyläyhdistykseltä toimenpide-ehdotus Pöytyän kunnalle

0
Yläneen Kyläyhdistyksen hallitus toivoo, että Föli liikennöisi Yläneen keskustaan saakka.
Yläneen Kyläyhdistyksen hallitus toivoo, että Föli liikennöisi Yläneen keskustaan saakka.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen Kyläyhdistyksen hallitus on jättänyt Pöytyän kunnalle toimenpide-ehdotuksen, jossa kunnan toivotaan edistävän Yläneen alueen joukkoliikenneyhteyksien saattamista nykyistä paremmalle tolalle.

Kyläyhdistyksen hallituksen edustajat ehdottavat, että paikallisliikenne Yläneeltä Turun suuntaan hoidettaisiin yhteistyönä Turun seudun joukkoliikenteen, eli Fölin kanssa. Tällä hetkellä Föli liikennöi Tortinmäkeen saakka, josta on matkaa Yläneen kirkolle noin 24 kilometriä.

Toimenpide-ehdotuksessa toivotaan, että Föli kävisi kääntymässä Yläneen keskustassa. Vaihtoehtoisesti Pöytyän kunta voisi neuvotella jonkin paikallisen yrittäjän kanssa pikkubussiliikenteestä Yläneeltä Tortinmäkeen ja sama liikennöitsijä voisi mahdollisesti hoitaa asiointiliikennettä Riihikosken terveyskeskukseen ja kunnantoimistoon.

Yhtenä vaihtoehtona kyläyhdistyksen hallitus pitää Onnibussin kanssa käytäviä neuvotteluja, jotta se lisäisi vuoroja Turku–Yläne–Harjavalta–Pori-linjalle.