Entisestä sikalasta syntyi Pöytyällä siisti varasto – Niko Muurinen remontoi tyhjilleen jääneet tilat hyötykäyttöön

0
Niko Muurinen kertoo, että entinen sikala tarjoaa nyt lähes 600 neliötä varastotilaa.
Niko Muurinen kertoo, että entinen sikala tarjoaa nyt lähes 600 neliötä varastotilaa.

PÖYTYÄ / Rahkio. Kun Niko Muurinen muutti puolisonsa Päivi Muurisen ja lastensa kanssa Kyröön noin puolitoista vuotta sitten, toiveena oli saada hyvät leikkimaastot perheen pienimmille ja olla lähellä heidän isovanhempiaan.

Uuden elämäntilanteen myötä Niko Muuriselle tuli mieleen hänen lapsuudenkotonaan Rahkiossa oleva sikala, josta eläimet lähtivät vuosia sitten. Sille oli käymässä, kuten useimmille alkuperäisestä käytöstä poistetuille tuotantorakennuksille.

– Oikeastaan kaikki oli jäänyt seisomaan niille sijoilleen, Muurinen kertoo ja tuumaa sen olevan ymmärrettävää.

Kukapa olisi kovin innokas keksimään hetimiten uutta, kun eläimiä varten tehdyt investoinnit ja valtava vaivannäkö osoittautuvat kannattamattomiksi. Tilojen vuokraamista ulkopuolisille saattaa puolestaan jarruttaa se, että ne on monesti rakennettu intiimiin pihapiiriin, näköetäisyydelle asuinrakennuksesta.

– Meidän sikalamme ei ole pihapiirissä, joten sinne suuntautuvasta liikenteestä ei ole häiriötä, Muurinen selittää.

Uusi lattia betonista

Aiemmin Niko Muurinen oli vuokrannut Liedosta varastotilaa pyörittämänsä FysioTorin tarpeisiin. Kyseessä on verkkokauppa, joka kunnostaa sekä välittää käytettyjä terapiatuotteita. Valikoimaan kuuluvat muun muassa hierontapöydät, hoito- sekä hoivasängyt ja kuntoilutarvikkeet.

Niiden varastoimiseksi Muurinen hankki entisen sikalan yrityksensä nimiin ja ryhtyi tekemään remonttia. Sikaloille tunnusomainen haju hävisi, kun seinät pestiin sekä maalattiin ja rakennukseen valettiin uusi lattia.

Valun myötä huonekorkeus madaltui kymmenellä sentillä, mutta sisään mahtuu edelleen pari metriä korkealla pakettiautolla. Rakennuksen toisessa päässä on korkeaa tilaa, johon voi ajaa kuorma-autolla tai traktorilla.

Lattiavalun ohella toinen merkittävä investointi oli ovien uusiminen. Lämmitysjärjestelmäksi valikoituivat ilmalämpöpumput.

Sisätilat ovat nyt valmiita ja kesän koittaessa Muuriset aikovat siistiä pihamaata.

Vuokralaisia etsinnässä

Välitien varrella oleva entinen sikala jakautuu kolmeen lohkoon ja tarvittaessa seiniä on mahdollista lisätä. Niko Muurinen toivoo saavansa tiloihin ainakin muutaman vuokralaisen.

Hän arvelee, että potentiaalisia asiakkaita ovat ainakin museoajoneuvojen tai muiden kuivaa sisätilaa tarvitsevien kulkupelien omistajat.

Myös suurehkon varaston tarvitseva verkkokauppa olisi Muurisen mielestä tiloihin sopiva toimija.

Niko Muurinen on varastoinut Rahkioon FysioTori-yrityksensä tuotteita.
Niko Muurinen on varastoinut Rahkioon FysioTori-yrityksensä tuotteita.