Föliltä kommentti yläneläisten ehdotukseen

0
Fölin väreissä oleva linja-auto kuvattiin Marttilassa maaliskuussa 2022. Kuva: AVL:n arkisto.
Fölin väreissä oleva linja-auto kuvattiin Marttilassa maaliskuussa 2022. Kuva: AVL:n arkisto.

JOUKKOLIIKENNE. Yläneen Kyläyhdistyksen hallitus jätti tammikuun lopulla Pöytyän kunnalle toimenpide-ehdotuksen, jossa toivotaan Yläneen alueen joukkoliikenneyhteyksien saattamista nykyistä paremmalle tolalle. Lisäksi hallituksen edustajat ehdottivat, että paikallisliikenne Yläneeltä Turun suuntaan hoidettaisiin yhteistyönä Turun seudun joukkoliikenteen, eli Fölin kanssa.

Toimenpide-ehdotuksesta kuullut seudullisen joukkoliikenne Fölin joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte kertoo, ettei Föin ulottaminen Yläneelle onnistu noin vain. Hän kehottaa Pöytyän kuntaa kääntymään Yläneen liikennetarpeissa Varsinais-Suomen ELY:n puoleen. Korte muistuttaa, että Föli järjestää liikennettä seitsemän Föli-kunnan alueella. Tällä hetkellä joukkoon kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali ja Rusko. Seitsemäntenä joukkoon liittyy Paimio, johon Föli alkaa liikennöidä 1.7.2024.

Poikkeuksen muodostaa Kuhankuono. Sinne Föli tulee liikennöimään tänäkin vuonna lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 22.4.–27.10. sekä myös arkisin 3.6.–4.8. Turku maksaa liikenteen Kuhankuonolle lähes kokonaan. Lisäksi Kuhankuonon retkeilyreitistö- ja virkistysalueyhdistys ry maksaa Kuhankuonon liikenteestä 5 000 euroa ja Varsinais-Suomen liitto 4 000 euroa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän