Oripään talvisessa tapahtumassa on luvassa karkkisadetta, planetaarionäytöksiä ja luisteludiscoilua

0
Oripään kaukalolla 9.2. pidettävässä luisteludiscossa terotetaan luistimet, lämitään enkkoja, tanssitaan karkkisateessa ja juodaan lämmintä kaakaota. Kuva: Elina Valtanen

ORIPÄÄ. Oripääläiset yhdistykset järjestävät perjantaina 9. helmikuuta Oripään kaukalolla luisteludiscon, jonka ympärillä tapahtuu vaikka ja mitä.

–Oripäässä ollaan tunnettuja siitä, että kun jotain tehdään, tehdään yhdessä, sanoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Camilla Muhonen, tosin nyt ollaan ensi kertaa näin suurella volyymillä liikkeellä.

Musiikki tietysti soi, kun discossa kerran ollaan. Jäälle tulee satelemaan tasatunnein karkkisade. Paikalla on myös lätkätutka, jossa voi testata kuinka kovaa kiekon saa lämäistyä maaliin. Jääajan päättää leikkimielinen jäkisottelu kouluikäisille ja heidän läheisilleen.

Muhonen kertoo, että kaikki muu on osallistujille maksutonta, mutta luistinten teroituksesta veloitetaan kaksi euroa.

Tapahtuman osallistujat pääsevät välillä lämmittelemään sisäkahvioon, jossa on mokkapalojen lisäksi onnenpyörä ja kisailuja. Ulkona on kuumaa kaakaota ja perinteinen grillimakkarakoju. Tuorlan liikkuva planetaario on avoinna Oripään liikuntahallilla jo aamusta alkaen koululaisille ja varhaiskasvatuksen lapsille. Kello 16 alkaen planetaarionäytökset ovat avoimet kaikille.

Oripään reservialiupseerien kummikoira Rokka ottaa vastaa rapsutuksia ja saattaapa antaa koiranpentupusujakin.

–Ja kaiken lisäksi on vielä yllätysohjelmaa, Muhonen sanoo.

–Mitään vastaavaa ei ole ainakaan hetkeen Auranmaalla järjestetty. Tämä on yhdistysten yhteinen tapa saada pieneen kylään spesiaalia ohjelmaa.

Luisteludiscon ohjelmasta järjestelyissä ovat mukana Oripään koulun vanhempainyhdistys ja varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistys, Oripään reservialiupseerit, MLL Oripää, Oripään Urheilijat ja Oripään kunta. Tapahtumaa ovat tukemassa OP Harjuseutu ja Lions Club Oripää.

Luisteludisco Oripään kaukalolla perjantaina 9.2. klo 17–20.