Kauppa Yläneen entisestä kunnantalosta ei toteudukaan – Laskelmat paljastivat ylläpitokulujen nousevan pilviin

0
Yläneen entisen kunnantalon kaupan peruuntuminen on Pöytyän kunnanhallituksen 26.2.2024 kokouksen esityslistalla. Päätösehdotuksena on, että hallitus merkitsee kaupan peruuntumisen tiedokseen.
Yläneen entisen kunnantalon kaupan peruuntuminen on Pöytyän kunnanhallituksen 26.2.2024 kokouksen esityslistalla. Päätösehdotuksena on, että hallitus merkitsee kaupan peruuntumisen tiedokseen.

PÖYTYÄ / Yläne. Kone ja Kuljetus Lehtonen Oy on ilmoittanut Pöytyän kunnalle vetäytyvänsä Yläneen entisen kunnantalon kaupasta. Kauppakirjaa ei ole vielä allekirjoitettu.

Kone ja Kuljetus Lehtosen Teija Lehtonen kertoo, että hän ja puolisonsa olivat varautuneet rakennuksen aiheuttavan noin 20 000 euron vuotuiset kulut.

– Nyt on selvinnyt, että kiinteistöveron, lämmitys-, sähkö- ja vesilaskun sekä vakuutuksen kanssa vuotuiset kulut nousevatkin noin 40 000 euroon. Emme halua ottaa riskiä, että yrityksemme ajautuisi entisen kunnantalon vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin, Teija Lehtonen kertoo.

Kone ja Kuljetus Lehtosen tarkoituksena oli kattaa kulut vuokraamalla tiloja. Teija Lehtosen mukaan pari toimijaa ilmaisi kiinnostuksensa tiloista. Hän toivoo, että kunta voisi vastata heidän toiveisiinsa.

Päällimmäisenä tavoitteena Lehtosilla oli turvata entisen kunnantalon säilyminen yläneläisten käytössä.

– Toivottavasti tämä tavoite saadaan kaikesta huolimatta toteutettua, Teija Lehtonen sanoo.

Kaupan peruuntumisesta kuullut Yläneen kyläyhdistys on lähettänyt Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joelle esityksen, jossa se ehdottaa kunnantalon myyntisuunnitelman pöydällepanoa uusien lisäselvitysten ja toimintasuunnitelmien laatimiseksi. Kyläyhdistyksen mukaan kunnantalo sopisi oivallisesti uuden maaseutuohjelman Älykkäät kylät -mallihankkeeksi. Yhdistys toivoo entisen kunnantalon jäävän Pöytyän kunnan omistukseen.

Esityksessä todetaan, että Yläneellä on poikkeuksellisen paljon yhdistys- sekä kulttuuritoimintaa ja siitä johtuen myös toimintatiloille on pysyvää tarvetta.