Kolme Kestiä Oriveden jääradalla

0
Matias, Tuomas ja Topias Kesti kisasivat Oriveden jääradalla. Kuva: Timo Kesti.

MOOTTORIPYÖRÄILY. Moottoripyörien jääradan SM-sarja jatkui sunnuntaina Orivedellä haastavissa olosuhteissa. Kilpailussa nähtiin jälleen auranmaalaisia kuljettajia, kun radalla kurvaili peräti kolme Kestiä. SM-pisteistä taistelivat tuttuun tapaan Matias 250-kuutioisissa ja Tuomas 450-kuutioisissa. Kansallisessa 250-kuutioisten luokassa nähtiin puolestaan debyytti, kun trion nuorin kuljettaja Topias ajoi ensimmäisen jääratakilpailunsa.

Aika-ajoissa Matias Kesti kellotti 250-kuutioisten SM- luokassa yhdeksänneksi nopeimman kierrosajan jääden paalupaikasta 3,4 sekuntia. Kansallisessa luokassa Topias Kesti piti kuudenneksi nopeinta vauhtia ja eroa kärkeen kertyi 2,2 sekuntia. 450-kuutioisissa Tuomas Kesti nappasi 11. sijan, hän kiersi ratakierroksen 5,3 sekuntia kärkeä hitaammin.

250-kuutioisten ensimmäisen SM-erän alkumetreillä Matias Kesti oli tovin kahdeksannella sijalla, mutta putosi nopeasti yhdeksänneksi. Erän kuluessa Kestille kehittyi selkeä ero niin eteen- kuin taaksepäin, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella hän joutui päästämään yhden kuljettajan ohitseen ja ylitti maaliviivan lopulta sijalla 10. Erävoittoon pyyhälsi Mika Kallio.

450-kuutioisten avausstartissa Tuomas Kesti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 12. Kilpailun edetessä Tuomas pystyi ohittamaan yhden kilpakumppanin ja taisteli pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Enempää ohituksia ei kuitenkaan nähty ja Kesti oli 11. Kisan voitti Ossi Rantala.

Matias Kesti sai 250-kuutioisten toisessa SM-startissa paremman lähdön ja oli avauskierroksen jälkeen seitsemäntenä. Kesti kävi vääntöä sijoituksista takana tulleiden haastajien kanssa ja pystyikin pitämään heidät takanaan aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin kaksi kuljettajaa ohitti Kestin ja hän saapui ruutulipulle yhdeksäntenä. Erävoiton kuittasi nimiinsä Ossi Ojala.

Kansallisen 250-kuutioisten luokan ainoassa kisaerässä Topias Kesti otti väkevän startin ja debytantti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena. Kolmannella kierroksella Topias nousi viidenneksi. Erän aikana Kesti pääsi ajamaan rauhassa omaa ajoaan ilman isoja kamppailuja sijoituksista. Nuorukainen oli avauskisassaan lopulta viides, kun voittoon paineli Mauno Keskikallio. Kisapäivän aikana rata kului olosuhteiden myötä, mikä aiheutti myös kuljettajille omat haasteensa

450-kuutioisten toisessa kisalähdössä Tuomas Kesti kävi jälleen läpi erän kamppailua pääsystä kympin sakkiin. Viimeisellä kierroksella Kesti nousi lopulta paikalle 10 ja piti sen hallussaan ruutulipulle asti. Erävoittoon tyylitteli toistamiseen Ossi Rantala.

Oriveden osakilpailun jälkeen Matias Kesti on 250-kuutioisten SM-pisteissä kuudentena ja Tuomas Kesti 450-kuutioisten SM-pisteissä sijalla 11. Jääradan SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Pihtiputaalla.