Lähes puolet äänesti ennakkoon Marttilassa – Ennakkoäänestys sujui harvinaisen vilkkaasti

0

AURANMAA. Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestys sujui harvinaisen vilkkaasti. Auranmaalaisista 43 prosenttia kävi äänestämässä tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä. Määrä on reippaasti suurempi kuin vuoden 2012 presidentinvaalin toisella kierroksella. Tuolloin prosenttiosuus oli 34,7.

Auranmaalaista innokkaimmin ennakkoäänestivät jälleen marttilalaiset. Marttilalaisista äänioikeutetuista 47,2 prosentti on jo käynyt äänestämässä. Lukema oli Varsinais-Suomen viideksi korkein. Marttilan ohi ennättivät vain Kustavi (54,7 %), Turku (51,2 %), Naantali (49,6 %) ja Kemiönsaari (48,1 %).

Auran äänioikeutetuista äänesti ennakkoon 44,3, Kosken 40,3, Oripään 40,0 ja Pöytyän 42,5 prosenttia. Lukemat olivat kaikissa Auranmaan kunnissa huomattavasti korkeammat kuin vuoden 2012 presidentinvaalin toisella kierroksella. Vuoden 2018 vaaleissa ei ollut lainkaan toista kierrosta.

Presidentinvaalin varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 11.2., jolloin äänestetään äänioikeusilmoitukseen merkityssä äänestyspaikassa. Vaalihuoneet ovat sunnuntaina avoinna kello 9–20.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän