Lounais-Suomessa varoitetaan hulevesitulvista – Myös jokien vedenkorkeudet nousussa

0
Lumien sulaminen ja vesisade aiheuttavat nyt haasteita liikenteelle. Kuva on otettu perjantaina 23.2. puolilta päivin Marttilan Myllypellontieltä, Ihmistenojan sillalta. Kuva: Simo Päivärinta

LOUNAIS-SUOMI. Suomen ympäristökeskuksen mukaan lumen sulanta ja vesisateet lisäävät nyt valuntaa ja voivat aiheuttaa hulevesitulvia taajamissa. Valunnan kasvu nostaa myös jokien vedenpintoja paikoin jopa keskimääräisen kevättulvahuipun tasolle ensi viikon alussa. Ennusteen mukaan vesi voi nousta alavimmille pelloille esimerkiksi Loimijoella ja Perniönjoella.

Ennusteen mukaan kevättulva jakautuu tänä vuonna useampaan osaan, ja virtaamat kasvavat uudelleen myöhemmin keväällä. Mikäli lähipäivien sääennusteiden suurimmat sateet tulevat vetenä, on mahdollista, että tulvahuiput ovat keskimääräistä isompia.

Suomen ympäristökeskuksen ja Ilmatieteen laitoksen ylläpitämä Tulvakeskus onkin antanut koko Lounais-Suomen alueelle tulvavaroituksen, joka on voimassa tällä tietoa perjantain ja lauantain 23.2.–24.2.