Pöytyällä osallistuvan budjetoinnin teemana on rohkeus

0
Pöytyän kunta toivoo osallistuvan budjetoinnin herättävän rohkeita ideoita. Kuvassa on Yläneen tori.
Pöytyän kunta toivoo osallistuvan budjetoinnin herättävän rohkeita ideoita. Kuvassa on Yläneen tori.

PÖYTYÄ. Kunnanhallitus on päättänyt toteuttaa kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin teemalla rohkeus. Kunnanvaltuusto on varannut sitä varten 20 000 euroa.

Osallistuva budjetointi on määrä toteuttaa Pöytyällä siten, että 5.2.–18.2. on ehdotusten keräämisvaihe. Tuolloin kaikki 16 vuotta täyttäneet kuntalaiset voivat ehdottaa, miten määräraha tulisi käyttää. Ehdotuksen toteuttaminen voi vaatia koko 20 000 euroa tai ainoastaan osan siitä. Ehdotus tulee olla toteutettavissa Pöytyällä.

Ehdotuksesta tulee käydä ilmi, miten se liittyy 2024 osallistuvan budjetoinnin teemaan. Hyväksyttävä ehdotus tulee kohdentaa kertaluonteiseen investointiin tai hankintaan. Kunta kerää ehdotuksia sähköisellä lomakkeella sekä kirjastoissa saatavilla olevilla paperilomakkeilla.

Kun ehdotukset on kerätty, kunnan johtoryhmä valitsee toteuttamiskelpoiset ehdotukset äänestykseen. Äänestysvaiheessa 4.3.–17.3. kaikki 16 vuotta täyttäneet kuntalaiset saavat äänestää mieleistään ehdotusta joko sähköisellä lomakkeella tai kirjastoista saatavalla paperilomakkeella.

Tämän jälkeen kunnanhallitus tekee päätöksen eniten ääniä saaneen ehdotuksen tai ehdotusten toteuttamisesta. Voittaneen ehdotuksen tai ehdotusten toteuttamista voi seurata Pöytyän kunnan kotisivulla ja sosiaalisen median kanavissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän