Kuusivuotias Sylvi lauloi levylle sydänten tanssista – Katso video Sylvin haitarinsoitosta

0
Sylvi on vasta 6-vuotias, mutta ehtinyt jo kiertää isoisän kanssa esiintymässä ja levyttääkin.

MARTTILA. Kutitusta, kikatusta, ystävyyden ihaninta olemusta. Näistä kuullaan marttilalaisen Sylvi Takatalon vauhdikkaalla Sydämet tanssii -ensilevytyksellä. Vasta kuusivuotias reipas esikoululainen päätyi levytysstudioon isoisän kanssa yhteisen musiikkiharrastuksen kautta.

Sylvin isoisä on Humpparallien puuhamies Kimmo Haapanen, jonka kanssa Sylvi on ehtinyt jo kerryttää esiintymiskokemusta. Sylviä ja pappaa yhdistää yhden sukupolven yli hypännyt innostus haitarinsoittoon ja rakkaus vanhaan tanssimusiikkiin. Lempilaulukseen Sylvi ilmoittaa Korsuorkesterin Missä olet tyttöseni.

Keikoilla Sylvi on laulanut papan säestyksellä. Ensisinglellään hän laulaa Katja Karisukin tekemän, viisi vuotta sopivaa esittäjää odottaneen laulun. Viihdelaulajana, lauluntekijänä, vuoden 2 023 tangoprinsessana ja lauluvalmentajana tunnetun Karisukin kanssa yhteen Sylvin toi isoisän voittamat laulutunnit. Finlanderssin riveistäkin tutun Pasi Ketolan studiolle Sylvi pääsi laulamaan opittuaan Karisukin laulun nopeasti.

–Kivaa, Sylvi kertoo, millaista studiolla oli.

Laulu saatiin kuulemma kerralla purkkiin, vaikka Sylvi sen varoiksi useamman kerran lauloikin. Studiossa hänellä oli mukana omat kuulokkeet, koska lasten kokoja ei olisi ollut tarjolla.

Single julkaistaan sekä digitaalisissa suoratoistopalveluissa että CD-formaattina tänään perjantaina. Julkaisutilaisuus on Somerolla Teeriharjun tansseissa, joissa Sylvi esittää singlensä Karisukkia säestävän tanssiorkesteri Fernandan kanssa.

–Ei jännitä, tomera nuori levylaulaja sanoo ja kertoo Katjan luvanneen auttaa, jos hän unohtaa sanat.

Pientä ensi-esitysjännitystä tuo nuha, jonka vuoksi Sylviä on viikkoa ennen esiintymistä kehotettu säästämään ääntään. Valmistautuminen on kuitenkin jo pitkällä. Sylvin mukaan esiintymismekko on jo valmiiksi katsottuna ja isä Timo Haapanen kertoo kampaajankin olevan varattuna.

Ystävyydestä kun lauletaan, Sylviltä pitää tietenkin tiedustella parasta kaveria. Sylvin paras kaveri on Mila, jonka kanssa hän leikkii mitä vaan. Entäs sitten tulevaisuus, tuleeko Sylvistä isona laulaja? Sylvi nyökyttää päätä varmana asiasta.

–Katjalla on suunnitteilla Sylville ehkä toinenkin laulu, Timo-isä paljastaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän