Tilaussuma yllätti uutta ammattikeittiötä viimeistelevän yläneläisen Niina Mannisen – ”Ruuhka antoi varmuutta siitä, että pitopalveluala kantaa”

0
Pitopalveluyrittäjä Niina Manninen saa hoidettua Wanhaan Tattilaan valmistuneissa tiloissa kaiken aina ruoanlaitosta kylmäperäkärryn lastaukseen asti.
Pitopalveluyrittäjä Niina Manninen saa hoidettua Wanhaan Tattilaan valmistuneissa tiloissa kaiken aina ruoanlaitosta kylmäperäkärryn lastaukseen asti.

PÖYTYÄ / Yläne. Pitopalveluyritys Manniinaa pyörittävä Niina Manninen oli varautunut siihen, että alkuvuosi olisi juhlien osalta hiljaista aikaa ja hän saisi viimeistellä uuden keittiönsä rauhassa.

Toisin kuitenkin kävi ja Manninen kirjasi tammikuulle useita suuria sekä pieniä tilauksia. Yläneen Tourulassa olevan Wanhan Tattilan tiloihin rakennettu ammattikeittiö valmistui nippa nappa ennen kuin hänen piti ryhtyä laittamaan pyydettyjä ruokia.

Tarpeen tullen Manninen olisi voinut jatkaa vanhaan malliin ja työskennellä kotoaan käsin, mutta nyt hän rohkenee sanoa uuden keittiön olevan monin verroin parempi. Kotona oli mahdollista valmistaa pitoruoat noin 50 hengen juhliin. Wanhassa Tattilassa tarjottavaa järjestyy sadoille ihmisille, jos vaan itse juhlapaikan kapasiteetti riittää.

Tammikuun tilaussuma antoi Manniselle varmuuden siitä, että pitopalveluala kantaa. Hän on ollut alalla sivutoimisesti vuodesta 2012 ja käynyt päivätöissä muun muassa suurtalouskeittiöissä.

– Voin jatkossakin tehdä yksittäisiä työkeikkoja muualla, mutta tulen keskittymään pitopalveluun, Manninen linjaa.

Raaka-aineet läheltä

Wanhan Tattilan hallikiinteistön omistaa Niina Mannisen puoliso Eero Toikan yritys Toikkatech Oy, joka on keskittynyt leipomokoneiden huoltoon sekä sähköautomaatiotöihin. Ammattikeittiön suunnitteluun Manninen sai opastusta ja rohkaisua auralaiselta pitopalvelukonkarilta, Mailis Siepiltä.

Keittiön edellyttämiä investointeja Manninen luonnehtii pienen yrityksen kannalta merkittäviksi. Suurimpia töitä oli lattian epoksointi. Ammattikäyttöön tarkoitetut hellat, uunit ja muut koneet ovat käytettyjä. Tiskikoneen Manninen osti uutena.

Wanhan Tattilan sijaintia yrittäjä kehuu siinä mielessä hyväksi, että Yläneen ja Säkylän torit ovat kohtuullisen matkan päässä. Hän kun hankkii mahdollisimman paljon raaka-aineita perunoista, juureksista, lihoista ja kaloista alkaen paikallisilta toimijoilta. Kakkujen hillot valmistuvat perhepiirissä.

Vakuumituotteita tai pakasteita Manninen pyrkii välttämään viimeiseen asti.

Valmistujaisviikonloppu on kiireisin

Pitopalvelutyö keskittyy viikonloppuihin ja siihen Niina Manninen sanoo ajan myötä tottuneensa.

Mukavana asiana hän pitää sitä, että esimerkiksi rippijuhlat jakaantuvat tätä nykyä useisiin viikonloppuihin. Vuoden kiireisin aika koittaa kesän korvalla. Silloin pitopalveluyrittäjän pitää ehtiä niin ammattiin valmistuneiden juhliin kuin lakkiaisiinkin.

Manninen väittää olevansa ihminen, jonka on vaikea olla paikallaan. Pitkiä lomajaksoja hän ei kaipaa. Latautuminen tapahtuu kotitontilla olevan metsälammen rannalla.

Sunnuntaina 11.2.2024 vietetään Wanhan Tattilan avoimia ovia kello 11–15 osoitteessa Haapaniementie 17, Pöytyä. Paikalla on lähiseudun yrittäjiä, esillä on käsitöitä sekä historiallisia valokuvia ja ohjelmassa on muun muassa poniajelua sekä mäenlaskua. Tarjolla on laskiaispullakahvit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän