Turun museokeskuksen Prikka-palvelu kerää muistoja Varsinais-Suomesta

0
AVL:n arkistosta poimitussa kuvituskuvassa on Kyrön työväentalon ikkuna. Kuva on otettu syyskuussa 2023.
AVL:n arkistosta poimitussa kuvituskuvassa on Kyrön työväentalon ikkuna. Kuva on otettu syyskuussa 2023.

HISTORIA. Turun museokeskuksen Prikka-palvelu on päivitetty ja avattu uudestaan. Palvelun avulla museo tallentaa muistoja ja kokemuksia Varsinais-Suomesta. Muistojenkeruualusta löytyy osoitteesta prikka.fi.

Museo tallentaa menneisyyden lisäksi tämän päivän ja lähimenneisyyden ilmiöitä, asioita ja tapahtumia. Nykydokumentointia tehdään haastatteluin, havainnoimalla ja valokuvaamalla. Prikka-palvelu on työkalu tähän.

– Muistot merkitään kartalle ja muistoon voi halutessaan liittää aiheeseen liittyvän, omistamansa valokuvan. Muistot ja kuvat tallennetaan Turun museokeskuksen arkistoon tuleville sukupolville. Olemme kiinnostuneita arkisesta elämästä, suurista ja pienistä ilmiöistä, merkittävistä tapahtumista ja huomaamattomista muutoksista, kertoo tutkija Milla-Lotta Kemiläinen Turun museokeskuksen tiedotteessa.