Koululaiskuljetukselle kielteinen päätös susien liikkuma-alueella Pöytyällä

0
Kun lumi sulaa, jäljet eivät paljasta suden liikkeitä.

PÖYTYÄ. Elisenvaaran koulua käyvälle lapselle ei myönnetä susihavaintojen perusteella anottua kuljetusta kodin ja koululaiskuljetuksen nousupaikan ja kuljetuksesta poistumispaikan väliselle osuudelle. Perheelle ei myöskään myönnetä tälle matkalle saattoavustusta eli kilometriperusteista tukea. Päätös koskee kevätlukukautta.

Alakoululaisella on koulukyydin pysäkille 1,5 kilometriä valaisematonta pikkutietä. Perhe haki kuljetusta pihapiirin tuntumassa helmikuussa havaittujen sudenjälkien takia. Jäljet kävi tunnistamassa petoyhdyshenkilö (AVL 1.3.2024).

Päätökset koululaiskyydeistä tekee koulun rehtori petoyhdyshenkilön lausunnon ja sivistyslautakunnan laatimien koulukyytiperusteiden pohjalta. Lapsen äiti Roosa Lyytikäinen ei yllättynyt päätöksestä, mutta on hämmentynyt.

–Harmittaa tosi paljon, ja huolettaa.

Nyt Lyytikäinen on vienyt koululaisen pysäkille, mutta syyslukukauden alkaessa sitä mahdollisuutta ei enää ole, kun hänen hoitovapaakautensa päättyy ja hän palaa töihin.

–Pitääkö jäädä sitten pois töistä, Lyytikäinen ihmettelee.

Pimeänä vuodenaikana sekä matka että odottelu tuntuvat lapsesta pitkältä. Täysi pimeys oli lapselle pelottavaa ilman susihavaintoakin. Lyytikäinen kertoo, että lapsi odottaa bussia pysäkillä yksin, ja kun bussi on talvella ojassa, odottelu pitenee.

Lyytikäinen sanoo tekevänsä uuden hakemuksen kesäkuussa. Käsittelyajan pituuden takia päätös ehtii koulun alkuun.

–Jos sekin on kielteinen, vien asian eteenpäin loppuun asti. Koululaisen ei pidä pelätä koulumatkalla.

Päätöksessä todetaan, että mikäli susien liikkumisessa ja käyttäytymisessä tapahtuu lukukauden aikana muutoksia, tilanne tarkastellaan uudelleen.

Roosa Lyytikäinen kertoo saaneensa paljon palautetta asian uutisoinnista.

–Ihmetellään, että minkä takia pitää aina sattua jotain, ennen kuin tehdään tällainenkin päätös.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän