Heinjoki-säätiö aikoo kiinnittää muistolaatan koskelaisen päiväkodin seinään

0
Päiväkoti Naavatassu kuvattuna joulukuussa 2023.
Päiväkoti Naavatassu kuvattuna joulukuussa 2023.

KOSKI. Heinjoki-Säätiö on anonut Kosken kunnalta lupaa kiinnittää muistolaatta päiväkoti Naavatassun seinään. Muistolaatan tarkoitus on osoittaa kiitollisuutta koskelaisille huolenpidosta, jota heinjokisjuuriset ja muut evakot saivat sotavuosina.

Koski oli jatkosodan evakuointeja tehtäessä nimetty pääsijoituspaikaksi Karjalan kannaksen Heinjoen evakoille. Koskelle saapui kesän 1944 aikana 1 034 Heinjoen evakkoa. Evakoiden vastaanottopiste oli nykyisen päiväkodin paikalla vuosina 1875–1994 ollut Talolan koulu.

Laatta aiotaan paljastaa 14.7.2024 Koskella järjestettävien Heinjoki-juhlien ja viimeisen evakkoon lähdön 80-vuotismuistojuhlan yhteydessä.

Kosken kunnanhallitus antoi viime kokouksessaan Heinjoki-säätiölle luvan kiinnittää muistolaatta Naavatassun seinään.