Jääradan SM-kausi päätökseen Pihtiputaalla – Matias Kesti seitsemänneksi SM-sarjan loppupisteissä

0
Moottoripyörien jääradan SM-sarja päristeli päätökseensä. Arkistokuva on kauden avauskilpailusta Seinäjoen Kyrkösjärveltä. Kuva: Timo Kesti

RATAMOOTTORIPYÖRÄILY. Lauantaina Pihtiputaalla ajettiin tämän talven moottoripyörien jääradan SM-sarjan kolmas ja viimeinen osakilpailu. Lähtöviivalla olivat jälleen mukana Kestin veljekset Tuomas, Matias sekä Topias.

250-kuutioisten ensimmäisessä SM-kisaerässä Matias Kesti oli avauskierroksen jälkeen kuudentena. Erän kuluessa Kestin välimatka edellä meneviin kuljettajiin kasvoi ja seitsemäntenä tullut Lenni Klemetti loi painetta kyröläiskuskille. Kuudennella kierroksella Kesti nousi hetkellisesti viidenneksi kilpakumppanin kaatumisen myötä, mutta hetkeä myöhemmin Klemetti ohitti Kestin, joka saapui ruutulipulle lopulta kuudentena. Erän voittoon kurvaili Ossi Rantala.

Tuomas Kestin avauserä 450-kuutioisten SM-luokassa oli nousujohteinen. Huonon startin jälkeen Kesti pystyi kahdeksan kisakierroksen aikana hieman parantelemaan asemiaan ja Tuomas ylitti maaliviivan kymmenentenä. Erävoittoon paineli tässäkin luokassa Ossi Rantala.

250-kuutioisten kansallisen luokan päivän ainoassa kisalähdössä veljestrion nuorin kuski Topias Kesti onnistui lähtökiihdytyksessä ja nappasi neljännen sijan. Tiiviissä taistelussa Kesti joutui erän aikana hieman taipumaan. Topias kävi erän aikana kovaa vääntöä viidennestä sijasta Mauno Keskikallion kanssa. Viimeisillä kierroksilla Kesti pystyi tekemään ratkaisevan ohituksen ja nappasi erän viidennen paikan nimiinsä. Kisan voiton vei Isac Krohn.

250-kuutioisten toisessa SM-startissa Matias Kesti oli jälleen alkuhetkillä kuudes. Kierrosten kuluessa Matias menetti hieman asemiaan ja kävi kamppailua Juuso Tanin kanssa seitsemännestä sijasta. Toiseksi viimeisellä kierroksella kärkiryhmässä tapahtunut kolari nosti Kestin sijoitusta ja hän pystyi vielä ohittamaan Tanin kisan loppuhetkillä. Kesti karautti ruutulipulle lopulta viidentenä. Voiton kuittasi jälleen Rantala.

Ison luokan viimeisessä SM-erässä Tuomas Kesti putosi heti avauskierroksella takajoukkoihin, eikä pystynyt nostamaan sijoitustaan erän aikana ja aikaero edellä meneviin repesi viimeisillä kierroksilla. Kesti oli maalissa 12. Erävoittoon tykitti Kari Vehniäinen.

SM-sarjan loppupisteissä Matias Kesti sijoittui 250-kuutioisissa seitsemänneksi, kun mestaruuden vei nimiinsä Ossi Ojala. Tuomas Kestin sijoitus 450-kuutioisten SM-pisteissä oli lopulta 13. Suomen mestariksi isossa luokassa kruunattiin Ossi Rantala.