Koskelaisten yrittäjien perustama Koskis Happening ry järjestää tapahtumia, joissa viihdytään

0
Koskelaiset yrittäjät yhdistivät voimansa ja syntyi Koskis Happening ry. Kuvassa yhdistyksen aktiivit Petri Rautiainen, Harri Pelkonen, Andree Põlluäär, Katri Rautiainen, Katja Valtonen ja Jari Valtonen. Kuvasta puuttuvat Teemu Koski, Topias Heikkinen, Sami Kakko ja Juho Koskinen. Kuva: Juha Lahti

KOSKI. Kun Koskella lopetti toimintansa viimeinenkin ravintola, jossa tarjottiin suhteellisen säännöllisesti myös elävää musiikkia, päätti kymmenkunta koskelaista yrittäjää perustaa yhdistyksen, Koskis Happening ry:n, joka tulee toiminnallaan paikkaamaan tätä puutetta.

–Tämä on vielä kovin uusi yhdistys, sillä vasta pari kuukautta on aikaa sen rekisteröinnistä. Ensimmäinen tapahtuma tosin järjestettiin jo tammikuussa Nuortentuvalla. Se oli bändi-ilta, jossa esiintyjinä olivat FlatBroke Trio ja Grandes Gunz. Tapahtuma oli oikein onnistunut. Paljon oli yleisöä paikalla ja tunnelma oli mainio, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Petri Rautiainen.

Ja lisää on luvassa. Jo tällä viikolla yhdistys järjestää Naistenpäivän tapahtuman.

–Nuortentuvalla aloitetaan perjantaina 8. maaliskuuta kello 17. Silloin on tarjolla monenlaista ohjelmaa, ja pääpuhujaksi tapahtumaan olemme saaneet mediapersoona Jenni Levävaaran. Samana iltana jatketaan Nuortentuvalla After Party -tapahtumalla. Siellä on pääesiintyjänä Retropop, ja myös Markon Karaoke on paikalla, mainitsee Katja Valtonen.

Yhdistyksen ensi kesäksi suunnittelema Koskis-Rockin herättäminen henkiin on saanut jo osakseen paljon huomiota. Vuonna 1971 samalla nimellä järjestetty Koskis-Rock oli yksi Suomen ensimmäisistä rockfestivaaleista.

–Ruisrock oli vuotta aikaisemmin, vuonna 1970, mutta Koskis-Rock tuli heti sen jälkeen. Nyt ei tosin mennä Hevonlinnan järvelle rakentamaan esiintymislavaa ponttonien päälle, kuten silloin, vaan nyt esiintymispaikkana on Nuortentuvan kenttä. Tapahtuma on heinäkuun loppupuolella, ja kahdeksan esiintyjää on sinne nyt varattuna, Katja Valtonen kertoo.

Yhdistyksellä jatkossa monipuolista toimintaa

Koskis Happening on voittoa tavoittelematon yhdistys. Kaikki yhdistyksen aktiivijäsenet toimivat sen eteen talkoohengellä.

–Mikäli tapahtumista jää jotain kassaan, niin ne varat tullaan aina käyttämään yhdistyksen toiminnan ja sitä kautta tulevien tapahtumien laadulliseen kehittämiseen, Petri Rautiainen mainitsee.

Tapahtumien järjestämisen edellytyksenä onkin tietenkin se, että niistä saadaan myös yleisö kiinnostumaan ja saapumaan paikan päälle.

–Tammikuun bändi-ilta tosiaan meni ihan hyvin ja Naistenpäivään odotamme 150 ihmistä paikalle. Kesän Koskis-Rockiin järjestämme bussikuljetuksia ympäristökunnista. Näin toivomme saavamme enemmän yleisöä paikalle, koska myös paluukuljetus tapahtuman jälkeen on olemassa. Koskella majoittuminen tuo omat haasteensa, sillä majoituspalveluja täällä ei juuri ole, Rautiainen pohtii.

Vaikka yhdistyksen toiminta tähtääkin pääosin viihdetapahtumien järjestämiseen, ei muuta toimintaa ole suljettu pois.

–Voimme myös järjestää esimerkiksi erilaisia messumatkoja, jos sellaisille tarvetta löytyy. Kuuntelemme avoimesti kuntalaisia tässä asiassa.

Vaikka Koskis Happening ry:n nykyiset jäsenet ovatkin ne, jotka yhdistyksen toimintaa pyörittävät, ei uusienkaan jäsenten liittyminen yhdistykseen ole missään nimessä pois suljettu asia. Toiminta ei ole myöskään rajoitettu pelkästään Koskelle, vaan sen ulkopuolellekin voidaan mennä. Pääasia on, että toiminta saadaan sellaiselle tasolle, että sitä voidaan jatkaa.

–Tavoite on, että saadaan ihmiset liikkeelle ja mukaan tapahtumiimme. Muiden yhdistysten ja yritysten tuki on tietysti aina tervetullutta.
Juha Lahti


Naisten ilta Kosken Nuortentuvalla perjantaina 8.3. klo 17–20. Luvassa muotinäytös, kevyt iltapala, näytteilleasettajia. Pääpuhujana Jenni Levävaara. Pääsymaksullinen tapahtuma. Liput ja lipputiedot osoitteessa:koskishappening.fi. Samalla lipulla pääsee myös klo 20.30 alkavaan Retropop-iltatapahtumaan.