Mustanojan kyläyhdistys suunnittelee ulkokuntosalia – Kunta vuokraa Mustanojan koulun kentän

0
Karri Kinisjärvi on ollut ideoimassa Mustanojan koulun kentälle uutta käyttöä. Lahjoituksena saadut kumimatot on tarkoitus käyttää ulkokuntosalin alustana.

PÖYTYÄ/Mustanoja. Kyläyhdistys suunnittelee Mustanojan koulun hiekkakentälle ulkokuntosalia kyläläisten ja muiden kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Suunnitelman toteuttamiseksi Mustanojan kyläyhdistys aikoo hakea Leader-rahoitusta. Pöytyän kunnanhallitus on jo hyväksynyt koulurakennuksen viereisen tontin vuokraamisen kyläyhdistykselle. Vuokrahinta on nimellinen 1 euro vuodessa.

Jääkiekkokaukalo ja hiekkakenttä jäivät käyttämättömiksi kunnan myytyä Mustanojan koulun. Syntyneissä kaupoissa kunnalle jäi kaukalon ja kentän käsittävä noin 3 500 neliön määräala. Ajatus alueen hyödyntämisestä syntyi Karri Kinisjärven ja Sami Ruotsalaisen lenkkeillessä koulun ohi. Kyläyhdistyksessä ajatusta kehiteltiin syksyn aikana ja kirjattiin toimintasuunnitelmaan.

–Tarkoitus on panostaa kesäurheiluun, Kinisjärvi kertoo kyläyhdistyksen suunnitelmista.

KYLÄYHDISTYS on saanut Tarvasjoelta lahjoituksena 120 neliötä kumimattoa, joka aiotaan käyttää ulkokuntosalin alustana. Kinisjärvi arvioi, että kumimatto saadaan asennettua hiekkakentälle ilman isompia maanmuokkaustöitä. Esimerkiksi painonnostossa tarvittavia metallielementtejä on ajateltu teettää oppilastyönä.

–Rahoituksen määrästä riippuen ostetaan myös muutama virallinen ulkokuntosalilaite, Kinisjärvi sanoo.

Entinen jääkiekkokoppi on tarkoitus ehostaa välinevarastoksi. Kinisjärven mukaan hankintalistalla on muun muassa kahvakuulia, painopalloja ja harjoittelusäkkejä. Varasto aiotaan varustaa kyläyhdistyksen jäsenten käyttöön tarkoitetulla numerokoodillisella lukolla.

–Mutta kiinteät laitteet olisivat kaikkien käytettävissä, Kinisjärvi kertoo.

Jääkiekkokaukalon kunnostamista kyläyhdistys ei aio kunnalle esittää, vaan sen sijaan ajatuksena on kehittää kaukaloa kesäkäyttöön hankkimalla koripallokorit ja sulkapalloverkko.

–Suunnitelmien toteutuminen on pitkälti kiinni siitä, saadaanko hyväksytty hankepäätös, Kinisjärvi toteaa.

Leader-hankkeissa tuki maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan. Ostot ja hankinnat onkin maksettava ensin omasta pussista.

–Kyläyhdistys ei kieri rahoissa joten haemme lainaa, Kinisjärvi sanoo.

Hankkeen omavastuuosuus on Kinisjärven mukaan noin 10–20 prosenttia kuluista. Kuluihin kelpaa talkootyön osuus ja talkoita kyläläisille onkin luvassa lumien sulettua. Kyläyhdistys on myös sitoutunut pitämään alueen siistinä ja toteuttamaan tarvittavat kunnossapitotoimenpiteet turvallisuuden takaamiseksi.

ULKOKUNTOSALIN tulevaa käyttöastetta Kinisjärvi ei osaa arvioida, mutta hän uskoo käyttäjiä löytyvän.

–Ei tämä asutuskeskuksen keskellä ole, mutta ihmisiä näkee täällä paljon ulkoilemassa. Itsekin tykkäisin lenkiltä poiketa. Ja onhan tässä Lallin alueella paljon työläisiä, joille työnantajat voisivat tarjota mahdollisuutta käydä täällä, jos haluavat työntekijöidensä pysyvän kunnossa.

Kinisjärvi ennakoi myös pyöräilijöiden määrän alueella lisääntyvän, kun Aurajoentien matkailutie saa kesällä uutta pintaa.

Mustanojan koulun omistajan kanssa on Kinisjärven mukaan alustavasti sovittu, että autot saa pysäköidä koulun parkkipaikalle. Kentällä tulee kuitenkin kiertää tien kautta eikä oikaista rakennuksen pihan läpi.

Tulevaisuudessa kyläyhdistyksellä on haaveissa saada kentälle oma liittymä. Siihen on paikkakin Kinisjärven mukaan jo olemassa kaukalon kulmalla. Tavoitteena on kuitenkin rakentaa ja kehittää aluetta pikkuhiljaa, joten liittymä ei vielä ole mukana hankesuunnitelmassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän