Oripäässä terveysaseman lakkautusaikeita ei niellä sellaisenaan

0
Oripään terveysasema. Kuva: AVL:n arkisto

ORIPÄÄ. Oripäässä osattiin odottaa terveyspalveluitten vähentämistä, mutta niiden kokonaan lakkauttaminen oli yllätys, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Anne-Mari Kaarto .

–Uutinen harmittaa, tottakai. Kun koko palveluverkkoa ajattelee, pelkoa tällaisesta oli, mutta jotain olisi voinut jättää.

Päällimmäisenä Kaarto kertoo mietityttävän millä tavalla terveyspalveluitten jatko kunnassa järjestyy.

–Paljon kysymyksiä tämä nyt herättää.

Oripäässä ei Kaarton mukaan kuitenkaan tyydytä kaikkien terveyspalveluitten lakkauttamiseen. Oripään kunnanhallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen heti Varhan sote-palvelusuunnitelmien julkistamisen jälkeen ja Kaarto kertoo, että ensi maanantaina 25.3. kunnanhallitus päättää varsinaisessa kokouksessaan annetaanko asiasta Varhalle lausunto ja millainen.

–Vaikka ei Varha ole vielä mitään pyytänytkään.

Kaarto sanoo, että Oripäässä halutaan lakkauttamiselle lisäperusteluja eli lukuja ja perusteluja sille, mistä ne luvut muodostuvat. Tilatkin ovat kunnossa: Varha on juuri todennut terveyspalveluitten tilat tyydyttäviksi.

–Ei tätä niellä tuosta vain. Haluamme tietää mitä lukujen takana on. Mitä vielä tuleman pitää tämän lisäksi? Miten Varha aikoo varmistaa tasa-arvoisuuden toteutumisen? Ketä tässä ehdotuksessa on ajateltu? Onko ihan oikeasti pohdittu nyt tätä asiaa, Kaarto kummastelee.

Anne-Mari Kaarto sanoo, että nyt herää huoli koko kunnan olemassaolosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän