Pöytyän vuodeosasto suljetaan ensi viikolla – Potilaat siirretään niin lähelle kuin mahdollista

0
Pöytyän terveyskeskuksen vuodeosasto menee kiinni 21.3. lääkäripulan vuoksi. Kuva: AVL:n arkisto.

PÖYTYÄ. Pöytyän terveyskeskuksen vuodeosasto suljetaan ensi viikolla lääkäripulan vuoksi. Potilaiden siirtoa valmistellaan parhaillaan. Tavoitteena on, että siirrot on tehty viimeistään keskiviikkona 20.3.

Tyksin yleislääketieteen osaston ja keskisen palvelualueen johtajan ylilääkäri Minna Löpposen mukaan uusia potilaita ei enää torstaista 21.3. lähtien oteta sisään.

Tilanne johtuu lääkäripulasta. Virassa olleen ja nyt irtisanoutuneen lääkärin irtisanoutumisaika oli vain kaksi viikkoa, eikä yrityksistä huolimatta uutta lääkäriä ole saatu tilalle näin tiukassa aikataulussa. Löppösen mukaan muuta vaihtoehtoa ei enää ollut kuin vuodeosaston sulkeminen.

–Potilaiden hoito täytyy turvata, Löppönen painottaa.

Pöytyän vuodeosastolla on kaikkiaan 20 potilaspaikkaa. Keskiviikkona potilaita oli osastolla 14, mutta tilanne vaihtelee kokoajan.

Vuodeosaston potilaat pyritään Löppösen mukaan siirtämään niin lähelle heidän kotipaikkakuntiaan kuin vain mahdollista, kuten esimerkiksi Lietoon ja Loimaalle. Varhalla on yleislääketieteen osastoja kaikkiaan 23.

Potilaiden omaisia tullaan informoimaan tulevan vuodeosastopaikan sijainnista.

Löppösellä ei ole arviota siitä, kuinka kauan Pöytyän vuodeosasto tulee olemaan kiinni. Osastolle haetaan lääkäriä edelleen, ja osaston uudelleen avaaminen on mahdollista vasta kun lääkäri on löytynyt.