Varhan palveluverkkosuunnitelmassa Kosken kokoinen aukko

0
Koskella ei aiota hiljaa tyytyä Varhan suunnitelmiin lakkauttaa terveysasema.

KOSKI. Koskella ei aiota tyytyä Varhan suunnitelmiin lakkauttaa terveysasema paikkakunnalta. Kosken kunnanhallituksen puheenjohtaja ja aluevaltuustoon varavaltuutettu Heikki Pietilä (kesk.) kertoo, että keskustelut ”vastalauseesta” on kunnassa aloitettu. Pietilän mukaan keskustan aluevaltuustoryhmä ei myöskään tule hyväksymään Varhan viime viikolla julkaisemaa palveluverkkosuunnitelmaa. Aluevaltuustoryhmä kokoontuu sunnuntaina keskustelemaan suunnitelmasta.

–Tavoitteena on peruspalvelujen parantaminen, mutta suunnitelma on täysin väärän suuntainen, Pietilä toteaa palveluverkkoluonnoksesta, joka ei hänen mielestään pidä sisällään järkevää suunnitelmaa koskelaisten palveluista.

–Meillä on ihmisiä, jotka tarvitsevat palveluja, joiden saatavuus ei ole nyt turvattu, hän sanoo ja katsoo, ettei suunnitelma ole tasapuolinen.

Pietilä myös muistuttaa, ettei ihmisten jatkuva kuskaaminen Kela-kyydeilläkään voi olla kustannustehokasta toimintaa.

PIETILÄN mukaan suunnitelmasta näkyy, etteivät sen laatijat tunne Koskea.

–Koski on omaleimainen paikkakunta, jolla on vahva identiteetti ja oma työssäkäyntialue, hän sanoo ja huomauttaa, että työpaikkaomavaraisuudesta johtuen koskelaiset eivät ole kovin liikkuvaista väkeä, joten terveyspalvelujakaan ei haeta muualta muun liikkumisen ohessa.

Lisäksi Pietilä muistuttaa Koskella olevan iso kouluyksikkö ja palkittu lukio, joiden oppilaiden tulee saada terveyspalveluja. Hän katsoo, että terveyspalvelujen lakkautus vie kunnalta kehittymismahdollisuudet.

–Sotepalveluilla on iso vaikutus myös muihin yhteiskunnan antamiin palveluihin.

Suunnitelman pohjaksi kerättyjä tietojakin Pietilä pitää virheellisinä.

–Meillä on ollut lääkärivajetta, joten tilastossa on vuotuinen harha. Terveysaseman käyttöaste on ollut suunnitelmassa ilmoitettua suurempi.

Niin ikään Pietilä ihmettelee, miksi suunnitelmassa on osoitettu asioimissuuntia, kun asukkailla kuitenkin on vapaus valita. Koskelaisten asioimissuunnaksi osoitetusta Loimaasta hän tosin toteaa, että matka on lyhyempi kuin koskelaisille totunnaiseen Lietoon.

MITEN KUNTA voi asiassa edetä ja etuansa ajaa, on hieman epäselvää. Varha ei ole esimerkiksi pyytänyt kunnilta lausuntoja, vaan ainoastaan todennut, että kunnat voivat halutessaan lausua.

Pietilän mukaan Koski ei jää hiljaa odottelemaan. Hän kuitenkin huomauttaa, että kunnalla pitää olla vahvat perustelut vaatimustensa tueksi, jotta mielipiteen ilmaisu ei jää tuuleen huuteluksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän