Vesi tulvehti ojasta Simalantielle Marttilassa

0
Simalantiellä alkoi tulvehtia perjantaina 22.3. kello 10 aikoihin. Kuva: Simo Päivärinta​

MARTTILA
Pelastuslaitos sai perjantaina kello 10 aikaan hälytyksen Marttilan Simalantielle. Tien vierustan ojat olivat ääriään myöten täynnä vettä, jota oli alkanut lorista myös tien puolelle.

Tulvakeskuksen mukaan Etelä- ja Lounais-Suomen jokien vedenpinnat ovat laskeneet maaliskuun puolivälin tulvahuipuista. Mutta perjantain (22.3.) osittain vetenä tulevat sateet sekä lauantain lämmin sää voivat kääntää jokien pintoja uudelleen hienoiseen nousuun Lounais-Suomessa. Sunnuntaista alkaen yöpakkaset hillitsevät lumen sulamista ja virtaamat pienevät ainakin ensi viikon alkupuolella.

Viikko sitten runsaat vesisateet ja sulava lumi saivat etenkin Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajamailla joet nousemaan selvästi tavanomaista vuotuisen tulvan tasoa korkeammalle. Voimakkaimmin nousivat Yläneenjoki ja Pyhäjoki. Yläneenjoen pinta oli 16.3. korkeammalla kuin kertaakaan sitten vuoden 1987. Alueella jouduttiin suojaamaan rakennuksia. Kellareita kastui laajalla alueella Lounais- ja Etelä-Suomessa. Myös teitä oli poikki monin paikoin.

Etelä- ja Lounais-Suomen järvet ovat myös lumen sulannan ja sateiden myötä nousseet tavanomaista korkeammalle. Tulvakeskuksen mukaan muun muassa Säkylän Pyhäjärven vedenpinta on noussut viikossa yli 10 senttiä ja juoksutusta on lisätty 11 kuutiometriin sekunnissa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän