Yläneen Kotiseutuyhdistyksellä on kesäsuunnitelmat valmiina

0
Yläneen Kotiseutuyhdistys aikoo oikaista museomäellä olevaa suulia ja remontoida rakennuksen katon. Kuva: Veikko Niittymaa.
Yläneen Kotiseutuyhdistys aikoo oikaista museomäellä olevaa suulia ja remontoida rakennuksen katon. Kuva: Veikko Niittymaa.

PÖYTYÄ / Yläne. Yläneen Kotiseutuyhdistys ry valitsi helmikuun kokouksessaan puheenjohtajaksi Tiina Ekmanin ja sihteeriksi Tuula Hakamäki-Aurasen. Varapuheenjohtaja on Heimo Pohjanpalo ja rahastonhoitaja Elisa Niittymaa. Johtokuntaan kuuluvat myös Heikki Salmi, Katri Heinonen, Aulis Keihäs ja Pekka Vuorela sekä uutena Anna Helmisaari.

Yläneen kotiseutuyhdistys ylläpitää Yläneen kotiseutumuseota, jonka kesä starttaa 4. kesäkuuta. Museo-opas on alkukesän abiturientti Mikael Vaittinen ja loppukesäksi työhön tulee abiturientti Marjo Orava.

Yläneen museonmäelle on luvassa poikkeuksellisen vilkas kesä. Suulia oikaistaan ja katto remontoidaan, mihin on haettu hankerahaa. Loppukesällä keitetään punamultamaalia ja maalataan korjattu rakennus ennen talvea. Talkoisiin toivotaan runsasta osanottoa.

Helyjä ja heinäseipäitä -myyntinäyttely sekä nukke- ja leluautonäyttely täyttävät museon päärakennukset. Korvan kasvitarhaan pääsee tutustumaan koko kesän myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Yläneläinen musiikin monitaitaja Ville Mäkimattila viettää 30-vuotistaiteilijajuhlaansa muusikkoystävineen museolla heinäkuun puolivälissä. Elokuussa soi Reissu-Veikon sottiisi ja kesäkauden päättää tunnelmallinen suulijuhla, jossa soi grammari ja pannaan jalalla koreasti. Kesä päättyy Pöytyän seurakunnan järjestämään jumalanpalvelukseen.