Ainahan saa unelmoida

0

Kevät kuluu nopeasti. Näin totesimme joukolla, kun kevään viimeinen kansalaisopiston naisten jumppatunti oli takana päin. Yhdellä jos toisellakin oli sellainen muistikuva, että edellisinä vuosina jumpan lukukausi oli pidempi. Nyt se loppui huhtikuun toisena päivänä, heti pääsiäisen jälkeen.

Syyslukukausi alkaa muistaakseni syyskuun puolivälissä. Jumpatonta aikaa on siten 24 viikkoa. Jos löhöilee kaikki nämä viikot, tulee syksyn ensimmäinen jumppa olemaan kärsimystä.

Kuntosali on tietysti hyvä vaihtoehto, mutta jos kesän sää on edes kohtalainen, ulkojumppa tekisi hyvää.

Vuosi sitten Auran kunnan palkkaama liikunnanohjaaja ohjasi tarmolla niin työ- kuin eläkeikäisiäkin. Jumppia oli ympäri vuoden sisätiloissa sekä keväästä syksyyn myös ulkona.

Saa nähdä, minkälaiseksi kunnan jumpat muodostuvat tänä vuonna. Uusi työntekijä näihin tehtäviin on juuri aloittanut toimessaan.

Ulkojumppia on järjestetty sekä Pikku Lahdon että entisen kunnanviraston viereisellä pallokentällä. Siellä voi myös hyödyntää ulkovoimisteluun tarkoitettuja välineitä. Niitä tosin voisi olla nykyistä enemmänkin.

Mielessäni näen jo auralaisen liikuntapuiston, jossa kaikenikäiset kuntalaiset viihtyvät. Aurassahan ei ole Veteraanipuiston lisäksi muita varsinaisia puistoja. Sitten, kun vanha virasto puretaan, voitaisiin osa vapautuvasta maa-alasta käyttää tähän puistoon. Koska alue on jokseenkin tasaista, siellä jaksaisi liikkua myös huonompikuntoinen rollaattorikansa.

Mikäli alueen kulkuväylät kestopäällystettäisiin, siellä viihtyisivät myös pyörätuolia käyttävät ja lastenvaunuja työntävät. Puistomaisuutta alueelle toisivat erilaiset, mahdollisimman kestävät ja suhteellisen matalat istutukset. Turvallisuutta taas kunnollinen valaistus.

Että mitenkä kukkaset sun muut pensaat ja puut liittyvät liikuntaan? Liikunnan, etenkin ulkoliikunnan terveysvaikutukset ovat kiistattomat, mutta aika moni meistä tarvitsee hiukan houkuttelua kävelylenkille lähtemiseen. Vanhemmitenkin moni voisi myös kiinnostua uudesta seurasta jota puiston poluilla voisi tavata. Mitäkö siitä seuraisi? Se on taas ihan toinen juttu.

Päivi Perkiö
toimittaja evp
phperkio@gmail.com