Aluehallitus esittää sote-pistettä jokaiseen Varsinais-Suomen kuntaan

0

VARHA. Tiistaina 16.4. kokoontunut Varhan aluehallitus esittää ensi viikon keskiviikkona 24.4. kokoontuvalle aluevaltuustolle hyväksyttäväksi useita muutoksia Varhan palveluverkon periaatteisiin.

Aluevaltuustolle esitetään esimerkiksi, että sote-pisteen palveluita löytyy jokaisesta Varsinais-Suomen kunnasta. Esityksessä sote-pisteissä on minimissään sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotto ja mahdollisuus laboratorionäytteen ottamiseen. Sote-pisteiden palvelut perustuvat asukkaiden palvelutarpeisiin ja voivat vaihdella sote-pisteiden välillä. Sote-pisteiden lisäksi asukkaita palvelevat laajemmalla palveluvalikoimalla sote-asemat ja sote-keskukset.

­– Hallitus oli yksimielinen palveluverkon periaatteista kokonaisuutena. Lähdimme siitä, että sote-pisteiden palveluita tarvitaan laajasti Varsinais-Suomessa ja omatiimimallia hyödynnetään kaikissa sote-keskuspalveluissa kuin perhekeskuksissakin palveluiden jatkuvuuden turvaamiseksi, aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja (kok.) kertoo Varhan tiedotteessa.

Aluehallitus päätti esittää täydennyksiä myös palvelustrategiaan. Varhan palvelustrategian täydennys on käynyt lausuntokierroksella Varhan toimielimissä maaliskuussa ja siihen on tarkennettu saatujen lausuntojen pohjalta muun muassa ensihoitoa sekä kotisairaala- ja kotisaattohoitopalveluja. Kansalliskielilautakunnan antamat ehdotukset on huomioitu lisäyksinä.

Ylis-Junttila kutsuttiin Heikkilän tilalle

Hyvinvointialuelain mukaan valtuutetun menehtyessä aluevaltuuston puheenjohtaja kutsuu hänen sijaansa jäljellä olevaksi toimikaudeksi asianomaisen vaaliliiton, puolueen tai yhteislistan järjestyksessä ensimmäisen vielä valtuutetuksi kutsumattoman varavaltuutetun.

Lauri Heikkilän menehtymisen seurauksena puheenjohtaja on kutsunut hänen sijaansa perussuomalaisten järjestyksessä ensimmäisen varavaltuutetun Markus Ylis-Junttilan aluevaltuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Markus Ylis-Junttila on Mynämäen kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Varsinais-Suomen Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja ja maakuntahallituksen jäsen. Aluevaltuutettuna hän aloittaa 24.4.2024 pidettävässä aluevaltuuston kokouksessa.