Anneli Tuominen, vko 17: ”Toivon kaikille maanviljelijöille jaksamista.”

0

Nimi, kotipaikka, ammatti ja työ?
– Anneli Tuominen, Riihikoski. Entinen maidontuottaja, nykyinen keittiötyöntekijä. Tulevaisuudessa ehkä hautaustoimiston työntekijä.

Mikä sai sinut viimeksi ilahtumaan?
– Se, että poikani on tällä viikolla valmistunut ammattikoulusta.

Mitä harrastat ja mikä siinä viehättää?
– Ulkoilutan koiraa ja luen. Olen aina lukenut paljon. Se on minulle tärkeää, siinä sivistän itseäni. Televisioon verrattuna kirjassa se tärkeä ero, että itselle jää paljon kuviteltavaa, kun kuvaa ei ole. Se ruokkii mielikuvitusta.

Jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit?
– Ensiksikin, että pojan rippijuhlat ensi viikonloppuna onnistuvat hyvin. Toiseksi toivon kaikille maanviljelijöille kaikkea hyvää eri suunnista tulevien paineitten keskellä. Se on fyysistä työtä, mutta voi olla myös henkisesti kuormittavaa. Ja kun tänään minulla on vapaapäivä, toivon että päivästä tulee mukava.

Kenelle lähettäisit terveisiä ja minkälaisia?
– Jos voisin, lähettäisin terveiseni kuolleille vanhemmille. Toivon että he voisivat olla minusta ylpeitä. Jos saisin heidät takaisin yhdeksi päiväksi, voisin näyttää miten hyvin karja on voinut ja menestynyt, voisin näyttää miten olen onnistunut maitotilallani.

Mikä on parasta kotikunnassasi?
– Olen aina asunut Pöytyällä, enkä osaa siis verrata, mutta täällä Riihikoskella on kaikki mitä tarvitsen. Täällä elämä on hyvää.

Kenelle tai mille taholle lahjoittaisit 500 euroa?
– Johonkin projektiin, joka tukee lasten ja nuorten henkistä hyvinvointia.

Mikä on lempielokuvasi, -kappaleesi tai -kirjasi – ja miksi?
– Viimeksi olen lukenut Richard Shepherdin kaksi teosta, Epäluonnolliset syyt ja Kuoleman seitsemän ikää. Nämä ovat tietokirjallisuutta, kirjoittaja on oikeuslääkäri. Lempielokuvani on ruotsalainen Millennium-trilogia, Lisbeth Salander -elokuvat ja Wallander-elokuvat.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: Onko tämä aika tuonut sinulle haasteita työelämässä?
– Ehdottomasti on. Yhteiskunnan asennemuutos on ollut suuri, kun maanviljelys nähdään nyt ongelmana. Ja suomalaiset eivät arvosta oman maan ruokaa. Sen havaitsee vaikka hinnannousu-uutisista. Kymmenen sentin korotus maitolitrassa herättää älämölöä, mutta sama hinnannousu tupakka-askissa ei.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
– Millainen suhde sinulla on lehmiin? Oletko tavannut oikeita, eläviä lehmiä?