Aurajoen matkailutielle uusi asvaltti loppukesäksi

0

AURAJOENTIE. Aurajoentien matkailutien uusi asvaltti saadaan vasta loppukesäksi. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päällysteinsinööri Tero Ahokas kertoo, että asvaltoinnin alustava aikataulu on heinä-elokuun vaihteessa.

–Näillä näkymin aloitus on heinäkuun viimeisellä viikolla ja työt kestävät 2–3 viikkoa.

Ahokkaan mukaan vielä ei ole tarkkaa suunnitelmaa, mistä päästä työt aloitetaan. Alustavien suunnitelmien mukaan ensin on kuitenkin tarkoitus tehdä Auran ja Riihikosken väli. Turuntie päällystetään lähes koko matkalta Auran Kuuskoskelta Oripään keskustaan. Välistä jää Riihikosken keskustan osuus.

Asvaltointityön kokonaiskustannus on 1,8 miljoonaa euroa. Työn suorittaa Peab Asfalt.

Auran elinvoimajohtaja Anna-Mari Alkio on ottanut ilolla vastaan tiedon tien asvaltoinnista. Tie on jo pitkään odottanut kunnostusta ja moni on moittinut matkailutien kuntoa. Alkio lupailee, että asvaltoinnin kunniaksi matkailutiellä tullaan järjestämään jonkinlaista tapahtumaa tai juhlistusta.