Ennakoitua paremman tuloksen tehnyt Koski aikoo pistää 1,2 miljoonaa euroa säästöön jätevesiä varten

0

KOSKI. Kosken kunta teki viime vuonna ennakoitua huomattavasti paremman tuloksen. Kun alkuperäisessä talousarviossa ylijäämää ennakoitiin noin 1,1 miljoona euroa, sitä kertyi lopulta 3,8 miljoonaa euroa. Ennakoitua parempi tulos selittyy ennakoitua isommilla verotuloilla ja toimintatuotoilla sekä pienemmillä toimintakuluilla. Myös valtionosuudet toteutuivat hieman ennakoitua isompina.

Toimintatuottoja Kosken kunnalle kertyi viime vuonna noin 3,4 miljoonaa euroa, mikä on noin miljoona euroa ennakoitua enemmän. Noin 9 miljoonan euron toimintakulut olivat lähes 600 000 euroa ennakoitua pienemmät.

Verotuloja kertyi noin 4,8 miljoonaa euroa, mikä on noin 1,28 miljoonaa euroa ennakoitua enemmän. Valtionosuuksia kertyi noin 4,3 miljoonaa euroa, mikä on noin 63 000 euroa ennakoitua enemmän. Vuosikate oli noin 4,49 miljoonaa euroa ollen noin 2,95 miljoonaa euroa ennakoitua parempi.

Vuoden mittaan kunta lyhensi lainojaan ja vuoden lopussa lainaa 91 euroa asukasta kohden. Vuotta aiemmin lainakanta oli 135 euroa asukasta kohden.

Kosken kunnanhallitus esittää valtuustolle, että jätevedenpuhdistamoon aiemmin tehdyn 800 000 euron investointivarauksen lisäksi tehdään ylijäämästä uusi 1,2 miljoonaan euroon varaus jätevedenpuhdistamon saneeraamiseen ja loput ylijäämästä, 2 645 524,29 euroa, kirjataan edellisten tilikausien ylijäämän tilille. Lisäyksen jälkeen kunnalla olisi noin 8,8 miljoonaa euroa kertynyttä ylijäämää.

Jätevedenpuhdistamon saneerauksesta ei Koskella vielä ole tehty lopullista päätöstä, vaan kunnassa tutkitaan myös siirtoviemärin mahdollisuutta. Kunnanjohtaja Henri Partasen mukaan yhteensä 2 miljoonan euron investointivaraus voidaan käyttää myös siirtoviemärin rakentamiseen.

Uutista korjattu lainakannan osalta 8.4. klo 10.35. Alkuperäisessä uutisessa oli lainakanta ilmoitettu virheellisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän