Koskitus tuo Koskea esille koskittamalla – Koskelle tulossa kutkuttava seikkailupäivä

0
Koskitus-tapahtuman pohjana on taiteilija Johanna Oraksen suunnittelema Kosken matkailukartta. Oras signeerasi helmikuussa kartan Turun Rakennusmessuilla, jossa se otettiin innolla vastaan. Kuva: Katri Honkala

KOSKI. Koskella tapahtuu helatorstaina 9.5. Kosken kunta järjestää yhdessä alueen yhdistysten ja yritysten kanssa Koskitus-tapahtuman, jossa on toistakymmentä vierailu- ja tutustumiskohdetta ympäri kuntaa. Luvassa on kutkuttava seikkailupäivä ympäri Koskea.

Kosken kunnantalolle kerääntyi viime keskiviikkona laaja joukko yhdistyksiä ja yrityksiä kertomaan omista Koskitus-suunnitelmistaan. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda Koskea esille ”koskittamalla” (eli Koskea kokemalla) niin koskelaisille kuin muualta tuleville.

Tapahtuman pohjana on taiteilija Johanna Oraksen suunnittelema Kosken matkailukartta, joka julkistettiin helmikuussa Turun Rakennusmessuilla.

Koskitus-päivän aikana kaiken ikäiset pääsevät seikkailemaan 13:ssa kartan kohteessa ja keräämään niissä Koskitus-pisteitä tapahtumapassiin. Kartan kohteiden lisäksi tapahtumia on muun muassa torilla, jossa voi käydä lunastamassa palkintoja osallistuttuaan pisteiden keräämiseen.

Koskitus-tapahtuman pohjana oleva Kosken matkailukartta on taiteilija Johanna Oraksen suunnittelema.

Koskitus-päivään osallistuvat muun muassa Kosken Tl Eränkävijät, Mellilän Menninkäiset, Kosken Kaiku, MLL Kosken Tl paikallisyhdistys, Kosken Tl Yrittäjät, Kosken Tl Nuorisoseura, Härkätien Ympäristönsuojeluyhdistys, Yrjö Liipolan taidemuseo, Eläkeliiton Koski Tl yhdistys, Kosken Tl Maaseutunaiset, Koskelaisseura ja MTK Koski Tl. Muutama yhdistys vielä miettii mukaan lähtemistä.

Yhdistysten lisäksi mukaan ovat lähteneet monet alueen yrittäjät. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Kosken Kartano ja siellä toimiva Suomen Niittysiemen, taiteilija Johanna Oras, Juhlapalvelu Tanja Leino sekä lisäksi Salon seurakunta.

–Hienosti niin alueen yritykset kuin yhdistykset ovat lähteneet mukaan tapahtuman sisällön luomiseen monipuolisella ja tapahtumarikkaalla ohjelmalla, elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi kiittelee tapahtuman tiedotteessa.

Koskitus-päivä järjestetään 9.5. kello 12–16. Tapahtuman tarkemman sisällön Kosken kunta kokoaa yhteen huhtikuun puoliväliin mennessä. Tapahtumalle luodaan myös oma sivu VisitKoski -sivustolle, josta on helppo löytää itselleen sopivat Koskitus-päivän elämykset ja seikkailut.

Tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran tänä vuonna, mutta sitä on jo tarkoitus tehdä monivuotinen.